Kuvaus

Reko Laulumaa on joidenkin todella vihaama mies: hän tutkii vakuutusyhtiöiden asiakkaiden vakuutuspetoksia. Pahinta on, että hän on vakuutusetsivänä aika hyvä työssään ja yllättää kerrankin 90 prosentin selkäinvalidin kiipeilemässä talonsa katolla kuin pieni orava. Kun sama kaveri putoaa katolta, riita onkin valmis. Onko halvaantuneelle miehelle maksettava taas korvauksia? Vakuutusyhtiö on toki sitä mieltä, ettei pidä. Töitä hänelle tarjoaa yleensä Kullervo-yhtiö, kuten tässäkin tapauksessa.

Kullervo-vakuutusyhtiössä puhaltavat aina kylmät tuulet ja korvauspolitiikkaa ihmettelevä Reko alkaa hiljalleen samaistua asiakkaisiin. Varsinkin kun saksalainen suuryhtiö ostaa Kullervon osakekannan ja entiset työtoverit sekä johto eivät enää mieluusti käyttäisi Laulumaan palveluksia. Lisäksi heillä alkaa olla varsin kallis maku Jaguareista aina omaan saareen asti. Jossakin on jotain mätää, arvelee kaikki konnankoukut jo tunteva mies. Niinpä hän aloittaakin yhden miehen sodan suuryhtiötä vastaan.

Romaani sisältää varsin mustaa huumoria ja tragikoomisia tapahtumia, veijariromaaniksi tämä on luokiteltu, mutta itse pidän tätä enemmänkin puolihumoristisena opuksena. Monessa tapauksessa tässä kerrotaan asioista, jotka ovat ihmiselle kovin läheisiä: loukkaantumisesta, vammautumisesta – ja kuolemasta. Onneksi Laulumaan hahmo lopulta pyrkii kuitenkin jonkinlaisen oikeudenmukaisuuden tapahtumiseen, vaikka välillä ehkä aivan lain rajoja hipoen.

Kirja on pokkari, erittäin hyväkuntoinen, WSOY 2012, 350 sivua.

Katso myös muut kirjani. Yhdistelen tarvittaessa toimituksia.

hakusanat etsivä yksityisetsivä dekkari vakuutusetsivä poliisi rikospoliisi konstaapeli 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 9 vrk 5 h 46 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 9 vrk 5 h 46 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.