Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

TÄMÄ EI OLE MÄRKLIN Veturi !

Pienoismalli on Sveitsin Rautateiden mainekkaasta veturista " Krokodiili ".  Veturin pituus on 22cm ja koko pituus on 28cm. 

Mukana seuraa se tärkeä original myyntipakkaus, jota ilman olisi kohteen keräilyarvo oleellisesti pienempi.  Tuli markkinoille vuonna 2015.

Melkein kaikki veturi ja juna VR jne asioista perillä olevat tuntevat hyvin  juuri tämän veturin tarinan. Tässä kuitenkin lyhyesti kerrottuna:

Rautatie historiaa kirjoitettiin vuonna 1916, kun Sveitsi pakotettiin ottamaan rautateillä käyttöön SÄHKÖJUNA !!! Ensiksi  se oli tärkeä juttu sähköistää Gothar tunnelin reitti.  Tunnelissa joka oli useita kilometriä pitkä, ei voitu ajatella käyttää muita vetureita, kuin sähköveturia...Sveitsi pakoitettiin tavallaan johtamaan maailman kehitystä. Mutta oli myös muita syitä, joista tässä on yksi:

Eurooppa ja USA olivat 1. Maailmansodassa ja Sveitsi oli järkevä kansa  ja kansan mielipide oli  jyrkästi sotaa vastaan:        " Sotimalla  ei voiteta mitään, se on typeryyden voitto ! "       Koska nämä sodan rikkaat maat USA ja Britannia tarvitsivat laivoihinsa koko ajan koksia (kivihiiltä) nousi sen hinta sodan aikana 10 kertaiseksi, aivan järjetöntä, tuhahtivat Sveitsiläiset. Ruskohiili ja kivihiili oli toki koksia halvempaa, mutta energiateho heikompi. 

Sveitsi järkeili näin:   Meidän on käytettävä energiaa mitä meillä on ja  Alppi-vuorilta tulee jokia/koskia/puroja , pistetään sähkögeneraattorit jokiin pyörimään ja antaa noiden hullujen maiden tapella ja sotia.      Sveitsi  ja sen kansa oli järki päässä ja puolueeton maa.

Ensinmäinen "krokodiili " sähköveturi  mallia CE 6 / 8II aloitti koeajaa vuonna 1918. Pituus oli mahtavat 19 m ja sen pituuden takia oli siinä niveliä, siitä haukkuma  ja lempinimi " krokodiili". paino 128 t.  Osa rautateiden kurveista oli niin tiukkia, että ilman niveliä olisi veturi tippunut pois kiskoilta.   Huippunopeus 65km/h.  Veturin piti vetää 300 tonnia painavaa junaa ja nousu oli 10 promillen nousua....yksikään hyöryveturi ei moisesta hommasta selviäsi. Ongelma oli ylämäessä se, että rautapyörät luistavat kiskoilla, kitkaa saatiin veturin painolla lisää.    Raskas veturi ja pyörät eivät "sudi", luista läpi  !  Oli tarkoituksen mukaista saada veturi painavaksi. Sveitsi otti samalla maailman kehityksen kärjen, kun puhutaan sähkö vetureista ja junaliikenteestä....

Malli poistettiin SBB käytöstä vuonna 1986 ja nykyään näet niitä Saksan Museoissa, muistaakseni Deutsches Museo München, mikä on maailman suurin tekniikan museo maailmassa, mm.  siellä seisoo aito  V2 raketti jne.. ja toinen huippupaikka on Tekniikan Museo Sinsheim, Saksa. Molemmissa vierailee vuosittain tuhansia suomalaisia !

Ja kuuntele heidän kehu ja ylistys sanoja, kuinka näitä museoita kehutaan....valtavat laumat tekniikan opiskelijoita ja muita kiinnostuneita tekee matkoja näihin kahteen, kolmeen museoon....  Moni tulee ulos näistä museoista aivan pää pyörällä.    Ilmalaiva Zeppelin monimutkainen luuranko-rakenne oli minulle yllätys ja aloin itse myös kehua Saksan teollisuuden teknistä etumatkaa. Tästä olivat kateellisia muut valtiot ja 1.Maailmansodan rauhassa haluttiin juuri lopettaa ja iskeä lyttyyn Saksan tekniikan etumatkaa, Ranska etupäässä oli kostonhaluinen ja taustalla seisoivat Britannia ja USA. 

MR04DZ610 Veturi Juna Rautatie historian pienoismalli ja laatikko, siisti!  Paino 190g,      3. kuva on mukana tulevasta esitteestä, millainen juna oli oikeassa elämässään. Huomaa, virranotto häkkyrät veturin katolla. Sveitsi oli aina fiksu maa ja rakastaa rauhaa, he inhoavat ihmiselämän ja rahan typerää tuhlausta.   Kun diplomaatti on surkea ja ilman ammattipätevyyttä  omassa ammatissaan, hän huutelee möläytyksiä ja haukkuu ilman todisteita,  saattaa paljastaa jopa omat aikomuksensa, mollaa ja aliarvostaa vastapuolta jne...niin riski sodan alkamiseksi vain kasvaa ! 

Juuri diplomaaatin ja valtion edustaja, millä tasolla tahansa, on ymmärrettävä, että on nuoralla tanssimista ja ääneen typeryyksien laukomista pitää välttää....

Vanha original Märklin H0 sarjan vastaava veturi (yli 50v vanha ja priimakuntoinen) voi maksaa 2000 euroa ja yli. Vanhasta Märklin veturista voi joutua maksamaan enemmän, kuin normaalista uudesta henkilöautosta, no.....keräilijät ovat kummia heppuja. 

Kun puhutaan vetureista, veturin kuljettajista jne...niin ei unohdeta mainita "Krokodiili " veturia. 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.


Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

21,50 €
Ilmoitus on sulkeutunut 9.11.2022 3:58
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.