Kuvaus

[W1216] 

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI

Kuvanmukainen,   HYVÄSSÄ ISKUSSA oleva kovakantinen ensipainos IRWIN GOODMAN diggareille.

LUE: mm. kuinka Saksassa töissä ollessaan Irwin kuuli, että viereissä kylässä on tehtaallinen suomalaisia naisia töissä. Yöllä Irwin kampesi sitten itsensä naisten asuntolan ikkunasta sisään ja samoilla lämmöillä "tikkasi" kiimaisia suomalaisnaikkosia aina aamuun asti, niin Raijaa, kuin Saijaakin ja Tiinaa ja Miinaa jne..., loikkien koko yön sängystä toiseen, kuin mehiläinen kukasta kukkaan. Vexi jäi "torvella soittelee" kun ei päässyt sisään :-) Ehkä Irwin painoi myös jotain sinunkin sukulaisnaistasi, jos on ollut hän saksassa töissä nääs 60-luvulla. :-)
 

Vexi Salmi: Siniset mokkakengät - 1p. -93

Suomen miehet saksanmaalla - siitä syntyy kovaäänistä kansankirjallisuutta

Sinisen mokkakengät, kirjaa mä-kertojan ja Hampparin suruttoman nuoruusajan seikkailut Saksanmaalla 60-luvun alussa. Se on konstailematon romaani ystävyydestä, kun jalkojen alla keinuu vieras maa. Leveämpää leipää ja sirkushuveja janoavat nuoret miehet tutustuvat rekkakuskeihin, mm. pikiteiden kuninkaaseen Väiskiin, joka opettaa heille elämän lakeja. Väiskiltä Emil nappaa myöhemmin kansanviisauksiksi muuttuneet sanonnat "viideltä saunaan ja kuudelta putkaan...", " ei tippa tapa ja ämpäriin ei huku..." ja "vain elämää, ei sen enempää...". Väiskin lisäksi muita sankareita ovat Hönö, Pikkupoika, Takatukka-Rautiainen, Sepe, unkarilainen Kaspar ja Viismiestä ja vartti. Kirja etenee kuin puhe, dialogin katkaisevat vain käsirysyt, joihin sankarit ajautuvat, kun sakut tai magaronit sattuvat lähistölle.

Siniset mokkakengät on kohellusromaani ja nykyaikainen Don Quijote. Vexi Salmi kirjoittaa aitoa härmäläistä road -kirjallisuutta.

Romaanin jälkeinen aika on legendaa: Hampparista tuli kansantaiteilija Irwin Goodman ja mä-kertojasta hänen hovisanoittajansa Emil von Retee.

1. painos

(c) Vexi Salmi 1993

WSOY:n graafiset laitokset
Juva 1993

VOITTOHUUTO ja PK.  3.25e TILILLE ja TUOTE POSTIIN.  

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTIN / MATKAHUOLLON hinnaston mukaan [Kumpi vain on halvempi]. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään Postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajantasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajantasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

8,95 €
Sulkeutuu 32 vrk 11 h 26 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8,95 € Sulkeutuu 32 vrk 11 h 26 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.