Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Armageddon (1998) 

 

Ohjaaja: Michael Bay

K - 12

Elokuvassa avaruussukkula Atlantis tuhoutuu meteoriittikuuron iskeydyttyä siihen. Tämän jälkeen samainen meteoriittikuuro pommittaa New Yorkia, itärannikkoa ja Suomea. Samalla huomataan, että Teksasin kokoinen asteroidi on törmäyskurssilla Maan kanssa. NASAn tutkijat saavat selville, että asteroidi osuu Maahan 18 päivän sisällä. Maata pelastamaan hälytetään yksi parhaista öljynporaajista, Harry Stamper (Bruce Willis), joka saa tehtäväkseen porata ydinpommin asteroidin sisälle tarkoituksenaan räjäyttää se ennen kuin asteroidi ohittaa nollarajan. Harry suostuu jos hänen oma tiiminsä lähtee mukaan. Heidät koulutetaan 12 päivän aikana astronauteiksi.

Asteroidille lähetetään 2 sukkulaa: Freedom ja Independence. Sukkuloiden laukaisu onnistuu. Niiden ensimmäinen kohde on venäläinen avaruusasema, josta he ottavat lisää polttoainetta matkalleen. Avaruusaseman polttoaineputkistossa havaitaan vuoto, joka aiheuttaa räjähdyksen avaruusasemalla. Venäläinen kosmonautti Lev (Peter Stormare) ehtii Independencen mukaan tuhoutuvalta avaruusasemalta viime hetkellä A.J:n kanssa. Sukkulat suuntaavat kiertämään kuuta, joka on lennon viimeinen vaihe ennen asteroidille laskeutumista. Laskeutumisen aikana Independencen ohjausraketit saavat osuman ja sukkula syöksyy asteroidille. Pilottien ja ydinasespesialistin lisäksi Oscar (Owen Wilson) ja Noonan (Clark Heathcliffe Brolly) menehtyvät onnettomuudessa. Eloon jäävät A.J. (Ben Affleck), Lev ja Bear (Michael Clarke Duncan).

Freedom laskeutuu turvallisesti, mutta kauas laskeutumisalueesta. Tämä aiheuttaa radion toiminnan heikentymisen ja porauksen vaikeutumisen. Poraukset eivät suju hyvin, ja jäävät aikataulusta pahasti jälkeen. Maassa USA:n presidentti tekee päätöksen laukaista ydinpommin maasta käsin. Freedomin pilotti Sharp (William Fichtner) yrittää varmistaa pommin laukaisun mutta Harry ympäripuhuu hänet toisiin aatoksiin viime hetkellä. Astronautit pysäyttävät pommin vain 3 sekuntia ennen sen laukeamista.

Yksi Freedomin miehistöstä Rockhound (Steve Buscemi) sekoaa, mutta Harry pysäyttää hänet. Samalla Freedomin porauksiin tarvittava "avaruusmönkijä" Armadillo tuhoutuu kaasupurkauksessa Max (Ken Hudson Campbell) mukanaan ja poraukset loppuvat. Toivo on menetetty, mutta kaikkien ihmeeksi Independencen Armadillo saapuu mukanaan A.J., Lev ja Bear. Poraukset jatkuvat ja ne saadaan valmiiksi aikataulussa. Tämän jälkeen meteoreita alkaa sataa astronauttien niskaan ja yksi miehistä Gruber (Grayson McCouch) saa surmansa.

Lopulta käy selväksi, että jonkun on uhrauduttava ja jäätävä asteroidille räjäyttämään pommi, koska pommin kaukolaukaisin ei toimi. A.J. häviää arvanvedon ja Harry saattaa A.J:n alas hissillä. A.J. pyytää Harrya kertomaan Gracelle (Liv Tyler) että hän rakastaa häntä, mutta Harry leikkaa A.J:n happiletkun poikki uhrautuakseen itse ja työntää A.J:n takaisin hissiin. Sitä ennen hän repäisee NASA-lätkänsä kädestään ja antaa sen A.J:lle pyytäen tätä huolehtimaan tyttärestään. Isä ja tytär käyvät riipaisevan keskustelun viime hetkillä ennen sukkulan lähtöä, jonka aikana Harry kiittää A.J:tä ja Chickiä (Will Patton). Mutta lähdössä on ongelmia. Moottorit eivät toimi ja Freedomin toinen pilotti Watts (Jessica Steen) menee korjaamaan sitä. Lev vetää Wattsin pois ja alkaa hakkaamaan moottoria jakoavaimella ja sanoo "Näin asiat hoidetaan Venäjällä!". Moottori korjautuu ja he lähtevät. Harry jää odottamaan että alus on tarpeeksi kaukana ja laukaisee ydinaseen 2 sekuntia ennen Nollarajaa.

Yritys onnistuu ja asteroidi halkeaa kahtia ja puolikkaat ohittavat maan. Sukkula laskeutuu maahan onnellisesti. A.J. antaa NASAn johtajalle Trumanille (Billy Bob Thornton) Harryn lätkän.

Elokuva päättyy Stamperin tyttären ja A.J.:n häihin. Kirkossa on kunniapaikoilla neljän surmansa saaneen öljynporaajan muotokuvat, ja heitä muistetaan erityisesti seremonian aikana pidetyissä puheissa.

  Bruce Willis  …  Harry Stamper  

  Billy Bob Thornton  …  Dan Truman  

  Ben Affleck  …  A.J. Frost  

  Liv Tyler  …  Grace Stamper  

  Will Patton  …  Charles 'Chick' Chapple  

  Steve Buscemi  …  Rockhound  

  William Fichtner  …  eversti William Sharp  

  Owen Wilson  …  Oscar Choi  

  Michael Clarke Duncan  …  Jayotis 'Bear' Kurleenbear  

  Peter Stormare  …  Lev Andropov  

  Ken Hudson Campbell  …  Max Lennert  

  Jessica Steen  …  Jennifer Watts  

  Keith David  …  kenraaliluutnantti Kimsey  

  Chris Ellis  …  Walter Clark  

  Jason Isaacs  …  tri Ronald Quincy  

  Eddie Griffin  …  Little Guy  

  Charlton Heston  …  kertoja  

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4 € / kpl
Ilmoitus on sulkeutunut 21.3.2018 12:00

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.