Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Poikkeustila (1998) - The Siege

 

Ohjaaja: Edward Zwick

K - 16

Elokuva alkaa pommi-iskulla Yhdysvaltojen armeijan tukikohtaa vastaan Saudi-Arabiassa, jossa surmansa saa niin sotilaita kuin siviilejäkin. Yhdysvallat syyttää iskusta sheikki Achmed Bin Talalin johtamaa järjestöä. Bin Talal saadaankin kiinni ja hänet vangitaan kenraali William Devereauxin valvonnan alle. Hänen kannattajansa alkavat kuitenkin tehdä useita iskuja ympäri Yhdysvaltoja. FBI:n agentit Anthony Hubbard ja Frank Haddad estävät ensimmäisen bussiin kohdistuneen pommi-iskun, mutta sen tekijät pakenevat ja pommi osoittautuukin maalipommiksi. hubbart kohtaa myös CIA agentti Elise Kraftin pidätettyään Samir Nazhde-nimisen miehen. Kraft vakuuttaa kuitenkin, ettei Nazhdella ole mitään tekemistä iskujen kanssa. Sittemmin terroristit pommittavat onnistuneesti toista bussia, FBI:n päämajaa, teatteria ja ottavat päiväkodin panttivangeiksi.

Iskujen johdosta presidentti määrää poikkeustilan ja kenraali Devereauxin komentama divisioona alkaa etsiä terroristejaBrooklynissä. Armeija kokoaa Amerikanarabeja Yankee Stadiumille, ja heidän mukaansa joutuu myös Haddadin isä, minkä takia hän eroaa raivostuneena. Hubbart jatkaa tutkimuksiaan aiemmin tapaamansa CIA agentin Elise Kraftin kanssa ja he vangitsevat epäiltynä pitämänsä Tariq Husseinin, jonka Devereaux tappaa kuulustelujen aikana. Tästä tuohtuneena kraft, jota kutsutaan nyt Sharon Bridgeriksi, kertoo hubbartille olleensa ennen mukana Saddam Husseinin vastustajien sotilaskoulutuksessa ja kun tämä toiminta oli lopetettu hän oli auttanut entisiä oppilaitaan Yhdysvaltoihin luoden näin osaltaan elokuvan tilanteen.

Hubbart ja Bridger suostuttelevat Samir Nazhden järjestämään heille tapaamisen vielä toimivan terroristisolun kanssa. hubbart saa myös Haddadin palaamaan FBI:in. Hubbart ja Haddad tulevat sitten takaisin Samirin ja Bridgerin luokse, mutta nämä ovatkin jo lähteneet. Kahdestaan ollessaan Samir kertoo Bridgerille muodostavansa itse viimeisen terroristisolun. Hän myös aikoo tehdä itsemurhaiskun mielenosoittajia vastaan, jotka protestoivat Brooklynin tilannetta vastaan.hubbart ja Haddad saapuvat kuitenkin paikalle ja seuraavassa tulitaistelussa Samir ampuu Bridgeriä ja Hubbart ampuu hänet. Molemmat ammutut kuolevat.

Sittemmin FBI saa pidätysmääräyksen Devereauxista tämän kidutettua Husseinia. Hubbart, Haddad ja muita agentteja saapuu paikanpäälle pidätystä tekemään, mutta paikalla syntyy pattitilanne agenttien ja Devereauxin sotilaiden kohottaessa aseensa toisiaan vastaan. Devereaux kuitenkin luopuu lopulta ja hänet pidätetään. poikkeustila loppuu ja Yankee Stadiumin vangitut vapautetaan.

 Denzel Washington … Anthony "Hub" Hubbard  

 Annette Bening … Elise Kraft / Sharon Bridger  

 Bruce Willis … William Devereaux  

 Tony Shalhoub … Frank Haddad  

 Sami Bouajila … Samir Nazhde  

 Ahmed Ben Larby … Achmed Bin Talal  

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 17.3.2018 14:43

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.