Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Siltala 2015 Kovakansi

1.painos

Ei merkintöjä

Viimeinen juna Moskovaan - Rene Nyberg

Harvinainen perhetarina juutalaisen äidin kielletystä rakkaudesta 1930-luvun Helsingissä sekä äidin neuvokkaan riikalaisen serkun selviytymisestä Tappotantereella.

René Nybergin äidin juutalainen syntyperä oli perheen salaisuus, josta ei puhuttu ulkopuolisille. Vasta Nybergin ollessa murrosikäinen hänen vanhempansa kertoivat asian. Yhtä hämmentävää lukiolaispojalle oli, kun hän löysi kotinsa kirjahyllystä Hitlerin Mein Kampf -teoksen. Vanhempien päätöksellä René-poika laitettiin myös saksalaiseen kouluun.

Kesti aikansa ennen kuin Nyberg pystyi hahmottamaan vanhempiensa tarinan. Äiti oli mennyt salaa naimisiin kristityn miehen Bruno Nybergin kanssa, ja tästä seurasi täydellinen välirikko ja lopulta ortodoksijuutalaisten perinteen mukaisesti ekskommunikaatio eli yhteydestä erottaminen ja symbolinen kuolema, jota Nyberg nimittää ”kunniamurhaksi”.

Viimeinen juna Moskovaan on René Nybergin yritys selvittää, mitä irtaantuminen omasta uskonnosta, perheestä ja ystäväpiiristä tarkoitti hänen äitinsä elämälle.

Kirja seuraa myös Nybergin äidin ystävyyttä Riiassa asuvan serkun Maschan kanssa. Kesäkuussa 1941 Mascha ja hänen miehensä Josef päättivät paeta uhkaavaa saksalaismiehitystä ja nousivat viimeiseen mahdolliseen junaan, joka ei vienyt heitä Moskovaan, vaan Kazakstaniin asti. Kaikki heidän Riikaan jääneet sukulaisensa murhattiin.

Viimeinen juna Moskovaan on dramaattinen perhetarina, jonka sankari on neuvokas Mascha. Se laajenee osaksi Baltian maiden, Neuvostoliiton ja juutalaisuuden historiaa. Tarina päätyy Israelin kautta Länsi-Berliiniin, jonne Mascha ja Josef muuttivat vuonna 1974. Siellä heille myönnettiin pikavauhtia Saksan kansalaisuus sekä huomattavan suuri eläke. Tätä Nyberg luonnehtii hyvitykseksi jostakin, jota ei voi hyvittää.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Huutokauppa

Lähtöhinta:
13 €
Ilmoitus on sulkeutunut 17.11.2017 10:33

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
17.11. klo 10:15

Hei joko tehdään kaupat kympillä? Terv RR
050/541 8026

17.11. klo 10:32

Moi, olen juuri palaamassa Tukholmasta. Suljen kirjan nyt sinulle otan yhteyttä yksityisviestillä.

12.11. klo 13:20

OK ota siten yhteyttä kun sulkeutuu, ellei menen kaupaksi. Terv. RR

12.11. klo 18:14

OK

10.11. klo 17:48

Hei!
Myisitkö kympillä?
Terveisin. Rimon

10.11. klo 18:59

Moi, en kesken huutokaupan...