Kuvaus

Muistikuvia

Ville Repo kuului siihen joukkoon, joka tunnetaan kirjallisuutemme sodanjälkeisenä uudistajana. Nämä 50-lukulaiset puhuivat runoudesta ja kritiikistä loistokkaammin kuin mikään myöhempi sukupolvi. Heidän tuli myös määrittää suhteensa juuri käytyyn sotaan, arvioida suomalaiset perusarvot uudelleen, löytää Suomelle paikka maailmassa.

50-luvun nuoren polven keskeisiä vaikuttajia, ystäviään ja kiistakumppaneitaan, Ville Repo kuvaa temperamentikkain piirroin. Elävät tunnelmakuvat seuraavat toisiaan, asioiden yhteydet valottuvat. Tällä tavoin äsken koettu muuttuu kulttuurihistoriaksi.

Syvästi ja mieskohtaisesti koettu vapautuminen on tämän teoksen suuri linja. Lähtökohtana on sota-ajan ankeus, ja kertomus päättyy kun 60-luvun uusi kumoushenki syttyy. Välissä oleva aika on nuoren miehen elämää kirjallisuuskriitikkona, kustantajana, keskustelijana, ajan hermon tuntijana ja tunnustelijana. [takakansi]

 

Weilin+Göös 1987, 1. painos. Kovakantinen.

 

Jonkin verran kulumaa; ensilehti poistettu. Kansipaperin kunto tyydyttävä.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

3 €
Sulkeutuu 12 vrk 10 h 56 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3 € Sulkeutuu 12 vrk 10 h 56 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.