Kuvaus

Harvinainen Mensor-polttoainepumppu!!!

Retroaikana polttoaine lutkutettiin galvanoiduista 200 litran tynnyreistä kuvan Mensor-pumpulla. Tämä yksilö on harvinainen, sillä sen mittalasi on 1 ltr. (yleisesti 5 ltr.) Lisäksi lasi on ehjä! Tällä myytiin mm. valopetroolia, myöhemmin mopobensaa. 5 ltr:n lasilla bensiiniä.

Pumppu on jokseenkin varmasti peräisin 1930-1940-luvuilta ja sen tausta on tarkasti tiedossa.  Toimi Nobel-Standard-tuotemerkin asemalla (Esso) ja on kaupalliseen käyttöön kruunattu viimeksi vuonna 1952.

Avattu ja tarkastettu 9/2020, mutta ei ole tarkoituksella enempää puhdistettu. Kaikki osat toimivat, tiivisteet alkuperäisiä ja ehjiä. Materiaali messinkiä ja jonkinlaista messinkipronssivalua. Pulteissa jopa plommireiät. Ostaja voi pohtia kiillottaako tähän peilinkultaiseksi vai jättää alkuperäiseen asuunsa. Patinaa löytyy ja valkoisia maalitäpliä on – se vain lisää aitoutta.

Myydään keräilyyn. Postituksesta, matkahuollosta tai noudosta kannattaa sopia erikseen (as. lukuun). Pakkaan hyvin, jotta mittalasi ei säry.

Vinkki: kauan sitten työkaverit kiillottivat samanlaisen hienoksi, imuputki lyhennettiin ja koko hoito istutettiin jalopuun pätkään. Sisälle litra hyvää konjakkia ja pieni muki ketjulla kiinni. Siitä sitä sai omasta hanasta laskea mieleisensä määrän ”polttoainetta” – olihan siinä lahja tasavuotissynttäreille! Sopii alan miehillle ja naisille ja on taatusti erilainen kuin muut aaltomaljakot ym.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
345 €
Sulkeutuu 6 vrk 8 h 18 min
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Lähtöhinta 345 € Sulkeutuu 6 vrk 8 h 18 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.