Kuvaus

Rakkauden atlas

Niteet kirjastoissa

[Valitse kirjasto]

 

 

Nimi

Rakkauden atlas

Tekijä

Hämeen-Anttila, Jaakko

Hämeen-Anttila, Virpi

Tyyppi

tietokirjat

Kirjallisuudenlaji

esseet

Aiheet ja teemat

intohimo

kirjallisuus (taidelajit)

kulttuurihistoria

kuvataide

musiikki (taidelajit)

rakkaus

Alkukieli

suomi

kuvaus

Inspiroiva, kulttuurihistoriallinen tutkimusmatka rakkauden eri ulottuvuuksiin risteilee kursailematta aikakaudesta ja kulttuurista toiseen, ylevästä populaariin, aistilliselta tasolta myyttiseen ja symboliseen. Matkan varrella tutustutaan sydänsuruihin ja avio­rakkauteen, romantiikkaan ja kolmiosuhteisiin, lemmenloitsuihin ja klassisiin rakkauden oppeihin.

Tekijät löytävät teinielokuvien hemmotellusta cheerleaderista sumerien palvoman Ishtarin hahmon ja antiikin paimen­idylleistä Hollywoodin Sinisen laguunin. Miten rakkaus on raadellut nuoren Wertherin päivistä Bridget Jonesiin? Kuinka syrjähyppyihin suhtauduttiin renessanssin Italiassa, mitä tunteita ne herättävät nyky-Suomessa?

Tarinoita elävöittää upea kuvitus klassisista taide­teoksista ja elokuvista.
(Otava)

Sisältää esseet Rakkauden ruumiinavaus ; Heidät on kuin luotu toisilleen ; Rakkauden vaiheet ; Kun maailma ei riitä ; Mitä on romantiikka? ; Nuorta rakkautta ; Voiko rakkaus olla tasa-arvoista? ; Hullu rakkaus ; Rakkauden sormiharjoittelua ; Kaihdinta vasten näin varjojen liittyvän yhteen ; Pakko rakastaa ; Mustia ja valkoisia ruusuja: kaukainen rakkaus ; All in the Family ; Himon kirjallisuus ; Rakkauden oudoilla teillä ; Kunnes kuolema meidät erottaa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 73 vrk 17 h 51 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 73 vrk 17 h 51 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.