Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Volter Kilpi: GULLIVERIN MATKA FANTOMIMIAN MANTEREELLE. 1993 Kensington Limited (toinen painos). 215-sivuinen nidottu pahvikantinen kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Gulliverin matka Fantomimian mantereelle (1944) on Volter Kilven viimeiseksi jäänyt, postuumisti ilmestynyt teos. Romaani jatkaa kekseliäästi ja persoonallisella tavalla Jonathan Swiftin maailmankuulun Gulliverin retkiä. Kilven aikaisempaan tuotantoon niveltyvän, mutta myös uusia puolia tekijästään paljastavan romaanin ensimmäinen osa kuvaa jännittävää ja fantastista seikkailua pohjoisilla vesillä ja napavirran pyörteissä. Teoksen toisessa osassa Gulliver pelastautuu tovereineen Fantomimiaan, jonka kuvauksessa Kilpi kohdistaa satiirinsa oman aikansa moderniin, teknistyvään ja epäinhimillistyvään maailmaan. Alastalon salissa -romaanin tekijä osoittautuu viimeisessäkin teoksessaan luovan sanankäytön ja mielikuvituksen mestariksi, keskeneräiseksi jäämisestään huolimatta Gulliverin matka on kiintoisa ja nautittava sanataideteos.

Volter Kilpi (vuoteen 1886 Ericsson, 1874 Kustavi – 1939 Turku) valmistui filosofian kandidaatiksi Helsingin yliopistosta 1900 ja työskenteli ensin Helsingissä ja 1921–1939 ensimmäisenä ylikirjastonhoitajana vastaperustetussa Turun yliopistossa. Hänen kirjallista varhaistuotantoaan edustavat runoa ja proosaa yhdistelevät uusromanttiset teokset Bathseba (1900), Parsifal (1901) ja Antinous (1903). Kilpi vaikutti nuoruudessaan myös kulttuurikriitikkona ja julkaisi teokset Kansallista itsetutkiskelua (1917) ja Tulevaisuuden edessä (1918), joissa on nähty äärikansallismielisiä ja jopa fasistisia sävyjä. Turussa syntyi hänen Saaristosarjaksi kutsuttu kirjallinen päätyönsä, johon kuuluvat kaksiosainen romaani Alastalon salissa (1933), novellikokoelma Pitäjän pienempiä (1934) ja romaani Kirkolle (1937). Näissä teoksissa Kilpi palasi lapsuutensa Kustaviin ja sen asukkaisiin, joista keskiössä ovat merimiehet ja merikapteeni-isännät. Kilven kuollessa 1939 häneltä jäi kesken Jonathan Swiftiä mukaeleva yhteiskunnallinen satiiri Gulliverin matka Fantomimian mantereelle, joka julkaistiin postuumisti 1944.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 9 vrk 6 h 10 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 9 vrk 6 h 10 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.