Tuote on myyty käyttäjälle Voldemar hintaan 6 €

Kuvaus

Vuosi elämästä (engl. Another Year) on vuonna 2010 valmistunut brittiläinen draamaelokuva, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Mike Leigh. Elokuvan keskeisiä rooleja näyttelevät Lesley Manville, Jim Broadbent ja Ruth Sheen. Ensi-iltansa elokuva sai vuoden 2010 Cannesin elokuvafestivaaleilla Palme d’or -kilpailusarjassa.

Juoni

Psykologi Gerri ja geologi Tom ovat olleet vuosikymmeniä naimisissa ja heidän harmoninen liittonsa on saapumassa elämän iltaan. Työn lisäksi sisältöä elämään tuo puutarhapalstan hoitaminen ja sen antimista nauttiminen. Vuodenaikojen mukaan neljään jaksoon jakautuva elokuva kertoo pääparista ja heidän ystävistään, perheenjäsenistään ja työtovereistaan; etenkin muut kuin Gerri ja Tom kohtaavat yksinäisyyttä, etsintää, rakastumista ja menetystä.

Näyttelijät

  Lesley Manville  …  Mary  

  Jim Broadbent  …  Tom Hepple  

  Ruth Sheen  …  Gerri Hepple  

  Peter Wight  …  Ken  

  Oliver Maltman  …  Joe Hepple  

  David Bradley  …  Ronnie Hepple  

  Karina Fernandez  …  Katie  

  Martin Savage  …  Carl Hepple  

  Michele Austin  …  Tanya  

  Philip Davis  …  Jack  

  Stuart McQuarrie  …  Tomin työtoveri  

  Imelda Staunton  …  Janet  

Arvioita

Uuden Suomen Mikko Pielan mielestä ”tässä on Tshehovin näytelmien tapaan klassikon aineksia”. Veteraaniohjaaja Leighin Vuosi elämästä on hänestä kypsän ihmisen teos: syvästi humaani ja viisas elokuva. Pieni muoto on Pielan arvion mukaan ”täytetty suurilla rakkauden, kuoleman ja luopumisen aiheilla, alkoholismista ja yksinäisyydestä puhumattakaan”.

Episodi-lehden Essi Peltola arvioi Leighin rakentaneen ”hienovaraisen ja monivivahteisen draaman, jossa jokainen kaipaava katse ja epävarma tai liioitellun määrätietoinen kahvikupin nosto mutruisille huulille on merkityksellinen”. Peltolan mukaan elokuva on ”läpitunkevan kokonaisvaltainen tutkielma inhimillisyydestä ja tavallisista ihmisistä, joista useimmat ovat liiankin todellisia, raadollisen aitoja”.

Vihreän Langan Lena Björklundin mukaan käsikirjoitusnokkeluus onneksi puuttuu tästä filmistä. ”Elokuva on harvinaisen sävykäs ja jää viipyilemään mieleen. Leigh muistuttaa siitä, että elämä on lyhyt ja ajattelemattomuuden seuraukset karuja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
Ilmoitus on sulkeutunut 3.9.2018 8:07
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.