Kuvaus

Huutokuva.net

WOLFGANG RUGE 

Punainen paratiisi

ATENA 2013

1.painos

Sidottu, kovakantinen ja kansipaperillinen kirja. Sivut moitteettomat, kuin uudet. Kannet siistit ja kansipaperissa lievää käsittelyn jälkeä. Postikulut 3 € ostajalle.

Ainutlaatuinen silminnäkijäkertomus Neuvostoliiton vankileirien ytimestä

Berliini kesällä 1933. 16-vuotias Wolfgang seuraa natsipuolueen voitonmarssia ja tekee poikkeuksellisen päätöksen: hän lähtee veljensä kanssa Neuvostoliittoon, maahan jossa unelmat toteutuvat. 

Neuvostoparatiisi osoittautuu pian harhaksi. Wolfgang seuraa kasvavan pelon vallassa puolueen puhdistuksia, näytösoikeudenkäyntejä ja Stalinin vainoja. Kun Saksa hyökkää Neuvostoliittoon, vannoutunut sosialisti onkin kansan vihollinen ja hänet lähetetään Siperiaan vankileirille.

Punainen paratiisi on poikkeuksellinen selviämistarina Stalinin vainoista, mutta se kertoo myös vankasta vakaumuksesta, jota vankeusvuodet koettelevat. Vuodet vankileirillä ovat täynnä pakkotyötä, nälkää ja väkivaltaa – mutta myös ystävyyttä ja rakkautta.

Wolfgang Ruge (1917–2008) pääsi lähtemään Neuvostoliitosta vuonna 1956. Hän palasi Itä-Berliiniin ja työskenteli seuraavat vuosikymmenet arvostettuna historian professorina. Hänet oli kasvatettu uskomaan kommunismiin, eikä hän luopunut uskostaan vankileirivuosienkaan jälkeen. Hänen poikansa, palkittu kirjailija Eugen Ruge on toimittanut isänsä Punainen paratiisi -teoksen laadukkaaksi lukukokemukseksi.

Huutokuva.net

Huutokuva.net

Muut kohteeni näet tästä linkistä!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

7 €
tai
Sulkeutuu 29 vrk 8 h 16 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 29 vrk 8 h 16 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.