Kuvaus

Kerran käytössä olleet ja testattu, eli uuden uutukaiset :)

Toimii xboxin visailupeleissä, kuten nat geo quiz, Scene it !

Microsoft on haaveillut  toista vuotta bile- ja satunnaispelaajien voittamisesta omakseen. Hardcore-pelaajat ovat kyllä hyvin takataskussa, mutta bilepelurit ovat Sonyn omaisuutta, kiitos Buzzien ja SingStarien.

Scene Itillä Xbox 360 himoitsee tietovisailijoita. Lähtökohdat ovatkin oivat. Kevyttä tietovisailua elokuvien parissa, populaarikulttuurin syvimpien uomien ryöpsytyksessä. Mikä sen hauskempaa?

Box Office Smash on itse asiassa jo toinen Scene It?-peli. Ensimmäinen Xbox-tietovisa Scene It? Lights, Camera, Action julkaistiin jo vuosi sitten, melkeinpä salakavalan huomaamattomasti. Ei mainontaa, ei juuri arvosteluja eikä arvostelukappaleitakaan. Peli oli kuitenkin viihdyttävä ja mielenkiintoinen, Buzzien jälkeen hitusen uudenlainen lähestymistapa aiheeseen.

Box Office Smashissa Xbox-tietovisailu ottaa hieman viritetymmän startin ja tarjoilee pelaajille riittoisan annoksen elokuvien maailmoja. Meininkiä viritetään sopivan Microsoft-henkisellä ohjainvastineella Buzzin summereille: pelaajille jaetaan kullekin oma summeri, jossa on yksi suuri hälypainike ja neljä valintanappia. Ohjaimet ovat tietysti langattomat, minkä ansiosta peliympäristö ei muutu toisiinsa kietoutuneiden johtojen sekamelskaksi.

Alkuun pääsee helposti. Langattomien ohjainten vastaanotin kytketään konsoliin ja sensori laitetaan jonnekin television lähelle avoimelle paikalla. Langattomiin summereihin laitetaan patterit tai akut. Konsoli ja peli käynnistetään, ladataan pikku päivitys netistä ja sitten pelataan.

Box Office Smashin tietovisailuannos on riittoisa ja monipuolinen. 21 erilaista pelimuotoa tarjoavat monipuolista pelattavaa, vaikka yksittäisten pelimuotojen taso vaihteleekin. Edeltäjäänsä verrattuna peliä on trimmattu mukavasti, joten kysymykset ja pelivaiheet etenevät nopsaan tahtiin. Pelaajille esitetään kunkin pelimuodon ohjeet yksiselitteisen selkeästi, sitten mietitään kiivaasti. Buzzien tapaan joissakin kysymyksissä nopein reagoija saa yrittää vastata ensin, mutta muutkin saavat mahdollisuuden jos vastaus meni pieleen. Usein kaikilta pelaajilta kerätään ensin vastaukset, sitten näytetään kuka osuikaan oikeaan.

Edeltäjänsä tapaan Box Office Smash ei ole kuitenkaan niin perhepelimäinen tai biletettävä kuin Buzzit. Kysymykset on suunnattu leffansa vakavasti ottaville. Seassa on paljon vähemmän tunnettuja indieteoksia, joiden myötä ahkerampikin leffailija joutuu miettimään hetken. Hitusenkin amatöörimäisempi leffojen ystävä on ihmeissään, kun elokuva kyselee ohjaajista, indieteoksista ja kaikenlaisista ihmejutuista.

Peliä ei myöskään pysty suosittelemaan varauksetta bilepelaajille. Tätä ei pelata pikkuhuppelissa tai meluisassa ympäristössä, sillä monet kysymykset vaativat huolellista keskittymistä. Jos vieressä pelataan SingStaria ja naapurihuoneessa huudatetaan YouTube-videoita, niin Scene Itin näyttämät elokuvapätkät nyansseineen menevät täysin ohi ja kaikki pelaajat päätyvät painelemaan vastauksiaan summamutikassa. Kiva kysyä leffahahmojen keskusteluista, kun kukaan ei saanut selvää sanastakaan.

Toisaalta Scene It saa ripauksen lisää poweria hyvästä verkkopelistä. Livessä pelaaminen sujuu kaikkien yksinpelimuotojenkin kera, joten meininki on hyvää ja kunnon täysmittaisetkin pelit luonnistuvat. Scene It ylittääkin Buzzin verkkopelin noin 100:1-tuloksin, joskin PS3:n Buzzissa omien kysymyssarjojen tekeminen ja lataaminen on tietysti tosi kova juttu. 

Toisaalta, Buzzien hurjan ärsyttävä ja mieleenpainuva juontaja Buzz tuntuu Scene Itin näkymättömän juontajaäänen jälkeen maailman loistavimmilta tv-kasvolta.

Riittävän monen pelikerran jälkeen tuntuu myös siltä, että kysymykset tai ainakin elokuvien videot toistuvat turhan usein. Etenkin videomateriaalia on pelissä vain rajoitettu määrä. Kysymykset onneksi vaihtuvat, vaikka videot toistuisivatkin, mutta verkkopelissä toistuvuusongelma tuntuu paljon pahemmalta. Samalla koneella pelatessa kone sentään pitää kirjaa kysymyksistä, ettei samoja tarjoilla liian usein. Nettipelissä tämä ei ole oikein mahdollista. Eikä tämä kierrätys pelasta planeettaa.

Elokuvista pitävien ja niitä ahkerasti katsovien kaverien kera Scene It? Box Office Smash on hyvää ja viihdyttävää pelattavaa. Se ei ole kuitenkaan bile- tai perhepeli siinä missä Buzzit. Lisäksi pelistä puuttuu se tietty koominen olemus, joka saa pelaajat nauramaan yhä uudestaan ja uudestaan Buzz-juontajien ja pelihahmojen mesoamiselle.

Katso myös muut kohteeni! Image result for clipart

Löytyy paljon videopelejä uutta, vanhaa, retroa, tulevaa, käsikonsolia, tietokonetta:

Nintendo

Virtual Boy/Gameboy/Color/Advance/Ds/3ds/Lite/Dsi

Nes/Snes/Saturn/N64/Famicom/Gamecube/Wii/WiiU/Switch

Xbox

Xbox360/Xbox One/X/Elite

Playstation

Ps1/Psx/Ps2/Ps3/Ps4/Ps Vr

PC

Windows/Microsoft/Apple/Sony/Samsung

Elokuvia:

Lasten, Draama, Toiminta, Kauhu, Tieteiselokuva, Sci-fi, Komedia, Erotiikka, Anime, Dokumentti, Kotimainen, Ulkomainen

Kirjoja:

Bestselleri, Uutuus, Vanha, Koulu, Aku Ankka, Dekkari, Trilleri, Elämänkerta, Muistelma, Historia, Musiikki, Seksi, Ruoka, Juoma, Manga, Psykologia, Terveys

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 118 vrk 23 h 41 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

60 € Sulkeutuu 118 vrk 23 h 41 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.