Kuvaus

Yrjö Varpio : Väinö Linnan elämä

Wsoy 2006, kovakantinen, 704 sivua, kansipaperissa kulumaa

Yrjö Varpio (s. 1939) on toiminut Tampereen yliopiston Suomen kirjallisuuden professorina vuosina 1980–2002. Hän on Suomen kirjallisuushistorian 1-3 (1999) päätoimittaja ja julkaissut teoksia Suomen kirjallisuushistoriasta (Pohjantähden maa 1999), kirjallisuustieteen historiasta (The History of Finnish Literary Criticism 1828-1918 1990), suomalaisesta matkakirjallisuudesta (Matkalla moderniin Suomeen 1997) sekä tamperelaiskirjallisuudesta (Lauri Viita – kirjailija ja hänen maailmansa 1973, Mäkelän piiri 1975, Pentinkulma ja maailma 1979). Varpio kuului Tampereella Väinö Linnan ystäväpiiriin yli 20 vuoden ajan.

Väinö Linnan elämä on tähän asti kattavin esitys kansalliskirjailijamme elämästä. Se tarjoaa laajan ja elävän kuvan Väinö Linnan lapsuusvuosista ja nuoruudesta, ensimmäisistä askeleista kirjailijanuralla sekä matkasta keskustelua herättäneeksi kirjailijaksi ja yhteiskunnalliseksi keskustelijaksi.

Kirjan pääosassa on Väinö Linnan elämä, jonka tärkeä ulottuvuus ovat hänen romaaninsa. Väinö Linnan elämä johdattaa ”Kangasmäen profeetan” lapsuuteen ja nuoruusvuosiin, suhteeseen työhön Finlaysonin tehtaiden ”Lukkarina” sekä peilaa niiden merkitystä Linnan kirjailijanuran kehittymisessä.

Ensimmäistä kertaa tutkimuksen käytettävissä olleet Aladár Valmarin päiväkirjamerkinnät avaavat kiehtovan näkymän nuorten tamperelaiskirjailijoiden elämään ja vuorovaikutukseen sekä Mäkelän piirin murtautumiseen 1940-50-luvun vaihteen kirjallisuuteen. Kirjailijaidentiteettiä ja teosten yhteiskunnallisuutta kuvataan suhteessa Linnan ympärille kasvaneeseen julkisuuteen ja kirjojen vastaanottoon. Yrjö Varpio pohtii myös syitä viimeisen romaaniyrityksen epäonnistumiseen sekä toisaalta Väinö Linnan siirtymää yhteiskunnalliseksi keskustelijaksi.

Uusia elämäkerrallisia yksityiskohtia kirjassa esitellään muun muassa Linnan ja presidentti Kekkosen suhteesta. Teoksen runsas kuvitus on osin aiemmin julkaisematonta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

12 €
tai
Sulkeutuu 74 vrk 1 h 32 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 74 vrk 1 h 32 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.