Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Ville Kuronen: "JEHU", Kirjayhtymä 1983. Kovat kannet, originaalit kansipaperit, 220 sivua. Kurosen kuva kansipaperien sisätaitteessa. Ikäisekseen loistavassa kunnossa, kansipaperitkin lähes virheettömät. Sivut hiukan kellastuneet.

Ville Kuronen oli 1917 syntynyt maanviljelijä Pohjois-Karjalasta. Omat kokemukset ja taistelutoverien kertomukset saivat hänet aloittamaan kirjailijan työn lähes 60 vuotiaana, ja tuloksena on todentuntuista, verenmakuista ja traagista tekstiä. Tämän teoksen päähenkilö Jehu on väkivahva ja sällimäinen, huiman rohkea mutta hallitseva ja harkitseva. Kesällä 1941 Jr.30 hyökkää ja perääntyy, tulee tappioita ja verta. Petroskoin valtauksen jälkeen kohtalokas loma ja oikeudenkäynti; kuolemantuomio muutetaan lähdöksi rangaistuspataljoonaan. Pärmin pataljoonan maine on tunnettu, piruksikin mainitaan.

Hiukan poikkeava sotaromaani, mukana on pitkähkö osuus sotaoikeuden toimintaa ja vankilajaksoa, mutta myös purnausta, taisteluja, verta ja kuolemaa.
Poikkeuksellinen sotakuvaus kannattaa lukea!

Ostaja maksaa postikulut 4.50 € Helposti-kuoressa. HUOM! Katso myös muut militaria- ja lentosota-ilmoitukseni!


puna-armeija jatkosota vankila vanki vanginvartija sotapoliisi sotilaspoliisi nikke pärmi erillinen pataljoona 17 suistamo suojärvi petroskoi äänislinna

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
6,80 €
Ilmoitus on sulkeutunut 21.4.2024 21:00
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.