Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Windows To Go (WTG) on omasta tietokoneesta erillinen Windows-käyttöjärjestelmä, joka käynnistetään ja jota käytetään ulkoiselta kovalevyltä. WTG ei pääse koneen sisällä olevaan varsinaiseen levyyn käsiksi, joten vaaraa sen levyn tietojen sekoittumisesta ei ole, ja tämä onkin yksi suurimmista syistä, miksi tällaisia WTG-levyjä käytetään, ja ohessa vielä muutama hyöty lisää:

- Sinulla on esim. työpaikan tai koulun tietokone, mutta sinne ei voi asentaa tietoturvasyistä mitään omia ohjelmia.

- Teet esimerkiksi sovelluskehitystyötä ja haluat pitää kehitys-/testausympäristön täysin erillisenä koneen varsinaisesta järjestelmästä.

- Haluat testata tai käyttää erilaisia ohjelmia ilman, että on vaaraa, että ne sekoittaisivat koneeseen asennettujen ohjelmien eri versiot (tyypillinen esimerkki olisi esim. Adoben eri ohjelmistot). 

- Olet Linux- tai Mac-käyttäjä, joka tarvitsee Windows-ohjelmia satunnaisesti, mutta et halua tehdä koneeseen pysyvää kaksoiskäynnitysjärjestelmää ja lohkaista osaa koneen levyltä Windowsille.

Tarvitset WTG-levyn käyttämiseen vain x64-prosessorilla varustetun normaalin tietokoneen (näitä on varmaan 99% kaikista viimeisen 15 vuoden aikana myydyistä tietokoneista), mutta esim. uudemmat Applen M1/M2-prosessorilla varustetut tietokoneet eivät käy. Chromebook-koneita ei voi myöskään oletuksena käynnistää ulkoiselta kovalevyltä.

Jos haluat lukea tarkemmin Windows To Go -järjestelmästä, niin ohessa linkki Microsoftin sivuille (englanti):

https://learn.microsoft.com/en-us/windows/deployment/planning/windows-to-go-overview

Mukaan tulee siis uusi ja käyttämätön 128GB nopea SSD-levy sekä levykotelo tälle, joka on varustettu nopealla USB 3.0 -yhteydellä (USB-A-kaapeli). Kolmen euron lisähintaan saat USB-A/USB-C-adapterin, jolloin voit käyttää levyä koneessa, jossa ei ole perinteisiä USB-A-portteja. Levylle on esiasennettu suomenkielinen Windows 11 Home -käyttöjärjestelmä.

WTG-levy ei tarkista koneen TPM-moduulia, eli voit käyttää Windows 11 -käyttöjärjestelmää, vaikka koneesi ei muuten tukisikaan sitä. Tämä on myös loistava tapa testata Windows 11 -käyttöjärjestelmää, jos olet vielä Windows 10 -käyttäjä. Myöskään Microsoft-tiliä ei vaadita tämän Windows 11 käyttämiseen, vaan ensikäytön yhteydessä voi luoda paikallisen tilin, joka ei muuten ole enää mahdollista.

Huom! WTG ei sisällä käytettävän käyttöjärjestelmän lisenssiä, mutta käytännössä kaikki toiminnot ovat normaalisti käytössä ilman Windowsin aktivointiakin (tarvittaessa lisenssejä myydään tälläkin markkinapaikalla muutamalla eurolla kappaleelta). Ja jos Windows-käyttöjärjestelmän lisenssikoodi on kirjoitettu koneen BIOS-asetuksiin, Windows osaa hakea sen automaattisesti sieltä.

Jos haluat jonkun toisen käyttöjärjestelmäversion, kielen tai vaikka Windows 10 -käyttöjärjestelmän, se onnistuu myös. Jos sinun on tarkoitus käyttää WTG-levyä Macin kanssa, ilmoita siitä etukäteen, koska tällöin levylle laitetaan valmiiksi Applen tekemät Windows-ajurit (muuten esim. WLAN ei toimi).

Käytännössä tämä WTG-levy siis laitetaan koneen USB-porttiin (mielellään USB 3.0) ja valitaan käynnistyslevyksi tämä ulkoinen USB-levy. Siinä kaikki. Ensimmäisellä käyttökerralla käynnistyy luonnollisesti Windowsin asennusohjelma.

Ja sitten jos tulee hetki, että ei ole enää käyttöä tuolle Windowsille, sitten vaan formatoit tuon levyn ja sinulla on nopea ulkoinen kovalevy kaikenlaiseen käyttöön. Tai jos haluat vaihtaa kotelon sisällä olevan levyn, sekin onnistuu ilman mitään työkaluja. Kotelon kansi vain liu'utetaan pois sen päältä.

Nettohinta on 25,00 euroa (+5,90 euroa mahdolliset lähetyskulut Postin pikkupakettina).

Tavara löytyy Turun Haritusta, jossa kaupat onnistuvat kasvotusten. Muussa tapauksessa rahat tilille ja hyvin paketoitu paketti liikkeelle, kun suoritus on saapunut.

Katso myös muut myytävät kohteeni. Useamman tavaran ostajalle, tavarat tulevat yksillä postikuluilla (suurimman postikulun mukaan).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


25 €
Ilmoitus on sulkeutunut 26.4.2024 2:17
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.