Kuvaus

Flink Toivo :

Kotiin karkotettavaksi, Inkeriläisen siirtoväen palautukset Suomesta Neuvostoliittoon 1944-1955 

Hyvä ja siisti kunto 

Nouto JKL tai postitse + 5.4 Eur 

 

Kustantaja: SKS

Kieli: Suomi

Painovuosi: 2010

Painos: 2

Sivumäärä: 320 sivua

Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen

Suomeen siirrettiin turvaan jatkosodan loppuvaiheessa sotatoimialueeksi joutuneesta Inkeristä yli 63 000 inkeriläissiviiliä. Valtaosa heistä oli alle 15-vuotiaita naisia ja lapsia. Välirauhan solmimisen jälkeen Neuvostoliitosta saapunut Valvontakomissio ryhtyi nopeasti järjestämään heidän palauttamistaan Neuvostoliittoon. Kaikkiaan 56 000 inkeriläistä palasi, loput onnistuivat jäämään Suomeen tai pakenivat Ruotsiin.

Inkeriläisille oli luvattu, että he voisivat palata entisille kotiseuduilleen, mutta todellisuudessa heidäm siirrettiin Keski-Venäjälle Pihkovan, Novgorodin, Velikolukin, Tverin ja Jaroslavin alueelle surkeisiin olosuhteisiin. Toivo Flinkin tutkimus on ensimmäinen kokonaisesitys inkeriläisten vaiheista sodan jaloissa ja rauhan koitettua. Hän on laajan venäläisen arkistoaineiston avulla pystynyt seikkaperäisesti selvittämään siirtojen käytännön toimeenpanon ja laatimaan yksityiskohtaiset tilastot minne ja millaisiin olosuhteisiin perheet joutuivat. Lisäksi hän tarkastelee inkeriläisaktiivien toimintaa Suomessa 1920-luvulta 1950-luvulle taustoittaakseen suomalaisten intressejä siirtokysymyksessä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

12 €
Sulkeutuu 119 vrk 15 h 17 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

12 € Sulkeutuu 119 vrk 15 h 17 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.