Kuvaus

Kyseessä on julkaisijalta/valmistajalta loppuunmyyty suomijulkaisu

 

Sisältää kolme Mikko Niskasen ohjaamaa menestyselokuvaa 60-luvulta:

Käpy selän alla (1966)

Kaupunkilaisnuoret Riitta, Santtu, Leena ja Timppa lähtevät maalle lomanviettoon ja leiriytyvät telttoihin järven rannalle. Juro ja vetelehtivä Santtu kyllästyy pian ja haluaa takaisin kaupunkiin, mutta huumorintajuinen ja hyväntuulinen Timppa pelastaa monta tilannetta.

Tapahtumat kulminoituvat öisellä tanssilavalla kun kätketty mustasukkaisuus ja todelliset tunteet nostavat päätään. "Nuoruus on kuulemma elämän parasta aikaa, miten helvetin vaikeaa se on sitten vanhana?" jää Timppa ihmettelemään.

Käpy selän alla on edelleen yksi suomalaisen elokuvan suurimmista yleisömenestyksistä, joka muistetaan myös Kirsti Wallasvaaran, Kristiina Halkolan, Pekka Autiovuoren ja Eero Melasniemen hienoista roolisuorituksista.

Elokuva voitti kuusi vuoden seitsemästä Jussi-patsaasta. Lisäksi ohjaaja Mikko Niskanen ja leikkaaja Juho Gartz palkittiin henkilökohtaisella valtion elokuvataiteilijapalkinnolla.

Lapualaismorsian (1967)

Yhteiskuntakritiikki, sodanvastaisuus ja nuorisoradikalismi ovat avainsanoja Mikko Niskasen elokuvassa, joka peilaa 60-luvun opiskelijoiden aatemaailmaa.

Nuoria yhdistää Ylioppilasteatterin uusi Lapualaisooppera jonka harjoituksissa he tapaavat toisiaan ja väittelevät maailman parantamisesta. Kaiken yhteiskunnallisen kuohunnan keskellä jokaisen on kuitenkin itse löydettävä oma onnensa ja tiensä aikuisuuteen.

Elokuvassa on mukana dokumenttijaksoja mm. vuoden 1967 vapun juhlinnasta Helsingissä, ydinaseiden vastaisesta mielenosoituksesta ja sotilaspassien polttajista.

Lapualaismorsian voitti kaksi Jussi-palkintoa. Mikko Niskanen palkittiin parhaasta ohjauksesta, ja Kristiina Halkola parhaana naisnäyttelijänä.

Asfalttilampaat (1968)

Pikkukaupungin kirjastossa työskentelevä maisteri Ville Herman on jo valmiiksi hiukan hullun maineessa, eikä hän sitä itsekään peittele. Veljensä häissä Ville tapaa talonmies Kannisen tyttären, Liisan.

Nuoret rakastuvat toisiinsa, mutta heidän onneaan varjostavat kaupunkilaisten ilkeät juorut. Kauppias Törhö on saattanut raskaaksi myyjätär Rebeckan ja antanut sitten tytölle potkut.

Kuullessaan Rebeckan kohtalosta, Ville sättii kauppiaan, mutta pian kylällä liikkuu huhuja joiden mukaan Ville on itse syypää Rebeckan raiskaukseen. Liisan isää uhataan potkuilla jos Liisa aikoo jatkaa seurustelua Villen kanssa.
Epätoivoinen Ville alkaa kuulla päässään omituisia ääniä...

Mikko Niskasen elokuva kertoo herkästä rakkaudesta, ja elämästä ahdasmielisessä pikkukaupungissa jossa kaikki poikkeavat yksilöt päätyvät helposti muiden silmätikuksi. Pääosissa nähdään Eero Melasniemi ja Kirsti Wallasvaara.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

19,50 €
tai
Sulkeutuu 25 vrk 3 h 13 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

19,50 € Sulkeutuu 25 vrk 3 h 13 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.