Kuvaus

Olavi Paukkunen : Päämajan tiedustelija

4.painos 2012 

Uudenveroinen, lukematon teos

Postitse + 2.5 Eur 2.luokan kirjeenä tarvittaessa

Olavi ”Olli” Paukkusen sota kesti talvisodan alusta Lapin sodan loppuun asti. Olosuhteet ja viholliset vaihtuivat, mutta Paukkusen sodankäynnillä oli yksi erityispiirre, joka pysyi samana alusta loppuun: hän kävi sotaa väärällä puolella rintamalinjaa. Päämajan tiedustelija kertoo hänen ainutlaatuisen tarinansa. Paukkunen otti osaa talvisotaan 6:nnessa ja 7:nnessä rajakomppaniassa. Komppanioiden rohkeista mestarihiihtäjistä ja ampujista muodostettiin 8. divisioonan hiihto- eli sissijoukkue. Joukkue oli eräänlainen jatkosodan erikoisjoukkojen – Päämajan kaukopartioiden – edelläkävijä. Sen sijaan varustuksensa puolesta se ei eronnut tavallisista joukoista. Karjalan kannaksen rajapitäjien miehillä oli päällään talvisodan legendaarinen ”malli Kajander”, siviilivaatteet.

Välirauhan alussa Päämaja kysyi Olavi Paukkusta tiedustelijaksi. Kannakselle suuntautuville tiedustelumatkoilleen Paukkunen valitsi parikseen tulevan Mannerheim-ristin ritarin Paavo Suorannan.

Jatkosotaan ja Lapin sotaan Paukkunen otti osaa kuuluisassa Päämajan kaukopartiopataljoonassa, ErP 4:ssä, ja suoritti sen aikana peräti 14 partiomatkaa. Vuoden 1944 lopulla rintama siirtyi pohjoiseen ja vihollinen vaihtui saksalaisiin, mutta Paukkunen jatkoi vaarallisia retkiään.


Pekka Turunen sai teostaan varten käyttöönsä Olavi Paukkusen 1980-luvun lopulla kirjoittamat julkaisemattomat sotamuistelmat, jotka tämä oli laatinut päiväkirjamerkintöjensä ja partiomuistiinpanojensa perusteella.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6,50 €
Sulkeutuu 82 vrk 14 h 36 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6,50 € Sulkeutuu 82 vrk 14 h 36 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.