Kuvaus

Suomiversio.

Salainen agentti 007 ja tohtori No (Dr. No) on vuonna 1962 ensi-iltaan tullut ensimmäinen James Bond -sarjan elokuva. Se pohjautuu kirjailija Ian Flemingin vuonna 1958 julkaistuun romaaniin, jonka suomennos Tohtori Ei ilmestyi 1963. Elokuvan on ohjannut Terence Young, ja sen käsikirjoituksen ovat laatineet Richard Maibaum, Johanna Harwood ja Berkley Mather. Elokuvan pääosaa James Bondia esittää Sean Connery ja Bond-tyttöä Honey Ryderia Ursula Andress.

Elokuvan rahoittamisesta ja levittämisestä vastasi United Artists, ja sen ovat tuottaneet Albert R. Broccoli ja Harry Saltzman. Elokuvan ensi-ilta oli Britanniassa 5. lokakuuta 1962.

Vuonna 1999 British Film Instituten kyselyssä tohtori No äänestettiin kaikkien aikojen 41. parhaaksi britti­elokuvaksi. Vastaajina oli tuhat Ison-Britannian elokuva- ja televisio­ammattilaista.

Ohjaaja: Terence Young

Käsikirjoittajat:

Ian Fleming (romaani)
Richard Maibaum
Johanna Harwood
Berkley Mather[1]

Perustuu: Ian Flemingin romaaniin Tohtori Ei

Tuottajat:

Albert R. Broccoli
Harry Saltzman

Säveltäjä: Monty Norman

Kuvaaja: Ted Moore

Leikkaaja: Peter R. Hunt

Erikoisefektit: Frank George

Pääosat:

Sean Connery
Ursula Andress (Honey Rider)
Joseph Wiseman (Tohtori Julius NO)
John Kitzmiller
Anthony Dawson
Bernard Lee
Lois Maxwell (Miss Moneypenny)
Jack Lord
Eunice Gayson
Zena Marshall

Kaikkien aikojen ensimmäisessä James Bond -seikkailussa salaisella agentilla on vastassaan salaperäinen tiedemies tohtori No, joka on päättänyt tehdä selvää Yhdysvaltain avaruusohjelmasta. Jäljitystyö kuljettaa Bondin Jamaikalle, jossa vaarallinen tohtori punoo juoniaan suljetulla saarella. Karibianmeren rannalla agentti tapaa myös kuvankauniin ja neuvokkaan Honey Riderin (Ursula Andress); kohtaus lukeutuu koko Bond-elokuvasarjan ikonisimpien kohtaamisten joukkoon. Andressin rooli huomioitiin myös vuoden lupaavimman naistulokkaan Golden Globe -palkinnolla.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 17 vrk 22 h 26 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4 € Sulkeutuu 17 vrk 22 h 26 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.