Kuvaus

Tämä ei tietääkseni ole nimellisarvoltaan kaikkien aikojen suurin seteli, mutta suurimmasta päästä kuitenkin.

Zimbabve painatti rahaa niin paljon, että heinäkuussa 2008 sen vuosi-inflaatio oli 2,2 miljoonaa prosenttia ja hinnat kaksinkertaistuivat noin vuorokaudessa eli 24,7 tunnissa. Toisen maailmansodan jälkeen tilanne on ollut pahempi vain Unkarissa, jossa hintojen kaksinkertaistuminen tapahtui vähän yli 15 tunnissa ja siellä painettiin 100 triljoonan Pengön seteleitä.

Tämä Zimbabven 100 triljoonan seteli riitti pahimmillaan vain nipin napin bussilippuun.

Ilmoittamani osta heti-hinta koskee vain yhtä seteliä ja se on numeroltaan jokin noista, jotka kuvassakin esiintyvät. Postitus kirjeen hinnalla Suomeen 1,75 euroa. Postitan setelin suljinpussissa ja niitä suojaavassa pahviboxissa, jonka paksuus on selvästi alle 3 cm enkä laskuta boxista, joten maksettavaksi kuljetuksesta jää vain tuo 1,75 euroa ja lähetys jaetaan ostajalle suoraan kirjeenä kotiin.

Setelit ovat UNC-laatua ja kuva ratkaisee mikäli sen ja tekstin välillä on ristiriitaa. Yhden setelin myynnin jälkeen en uusi kuvaa.

One hundred Trillion dollars 100 triljoonaa

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 51 vrk 7 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
15.9. klo 21:02

Moikka. Onko juuri tämä seteli Simbabwen suurin seteli ? Terv. Pekka.

muokattu 15.9. klo 21:38

Suurin minun tiedossani oleva. Näitä painettiin 100, 50, 20 ja 10 triljoonan seteleinä. Menepä sivustolle banknoteworld.com siellä on jo heti yläpalkissa valintana Zimbabve ja varsin kattava esitys Zimbabven superinflaation ajan seteleistä.