Kuvaus

Poistan kokoelmistani jopa yli 30 vuoden aikana kertynyttä pienoisrautatietavaraa. Nyt on hyvä tilaisuus hankkia teknisesti moitteettomia vetureita, vaunuja ja tarvikkeita sekä Märklin-ratoihin että muihin merkkeihin. Ensimmäisenä laitan myyntiin Märklinit ja muut seuraavat pikapuoliin.

Kaikkien myymieni pienoisvetureiden toimivuus on kokeltu ja kaikki ovat teknisesti 100% kunnossa. Tutustu kohteeseen ja katso kuvat tarkasti. Säästä postikuluissa ja katso muut kohteeni kuvan yläreunasta kohdasta ”Myyjä” linkistä ”Katso ilmoitukset”.

KOHTEESTA:
 

Todelliset yleisveturit ovat höyryvetureissa olleet hyvin harvinaisia. Tavarajunaveturit ovat liian hitaita ja pikajunavetureiden vetovoima ei riitä tavarajuniin tai paikallisjuniin. Yksi harvoista poikkeuksista on länsisaksalainen BR 23, jota valmistettiin sodan jälkeen vuoteen 1959 saakka. Veturi oli monessakin mielessä viimeinen höyryveturisarja, ja siihen sovellettiin tekniikkaa, mikä aiemmin ei ollut mahdollista, kuten hitsausta ja rullalaakerointia.

Oleellista oli kuitenkin sarjan 23 mitoitus sinne monien muiden vetureiden keskivaiheille. Sen teho 1780 hv ja huippunopeus 110 km/h riittivät hyvin sodanjälkeisen ajan pikajuniin ja sen vetovoima keskiraskaisiin tavarajuniin. Sarjan 23 tenderin omaperäinen muotoilu, joka oli osin hitsaustekniikan mahdollistama, antoi sille poikkeuksellisen korkean nopeuden taaksepäinajossa, 85 km/h, kun yleensä höyryvetureilla tenderi edellä saattoi ajaa vain 50 km/h. Niinpä sarja 23 sopi paikallisjuniinkin, joissa veturi kulki vuorotellen etupää edellä ja tenderi edellä.

Märklin valmisti sarjan 23 veturista mallin vuonna 1954 käyttäen muovikoria massiivisen metallivalualustan päällä. Metallikoriin siirryttiin kuitenkin jo 1956 ja veturi onkin tyypilliseen Märklinin tapaan täysmetallinen höyryveturi; tenderissä on muovikori. Myöhempi luettelonumero on 3005. Tuo ajan vetureiden tapaan 3005:ssä on edessä kaksi erillisillä hehkulampuilla toteutettua kirkasta ajovaloa.

YKSILÖ:

Märklinin 3005 on ollut hyvin suosittu veturi, ja tässä yksilössä on veturia paranneltu entisestään. Siihen on lisätty mm. jarruvivut tönkkineen pyörien väliin, tenderin teleihin tarkasti oikean malliset telinsivut, numerolaatat ja jopa sylintereihin veturitehtaan valmistajalaatat, hyttiin ikkunat sekä uudet tuulipellit, joista vasemmanpuoleinen on hieman kärsinyt ajan saatossa. Veturin alusta on maalattu uudelleen. Kokonaisuus on selvästi vielä vakio-3005:ttä paremman näköinen. 

Veturissa on myös savutuslaite: kulkiessaan veturi pössäyttelee minikokoisia savuhattaroita. Harmiton "savu" tehdään erityisellä savuöljyllä. 

Märklinin monikäyttöinen 3005 sopii kaikkiin juniin ja tämä yksilö on vielä varusteltu paljon tarkemmin kuin alkuperäinen malli. 

OLE HYVÄ JA LUE MYÖS TÄMÄ:

Olen pienoisrautatieharrastaja ja keräilijä enkä kauppias, siksi en myy tehdasuutta tavaraa, monesti uudenveroisia kylläkin. Supistan kokoelmiani suunnitelmien ja tavoitteiden muuttuessa. Uudet suunnitelmat kaipaavat resursseja toteutuakseen ja siksi tarkoituksenani on saada ylijäämäksi jäänyt tavara kiertämään tavoittelematta fantasiahintoja. Avoin ja rehellinen kaupankäynti on ohjenuorani: tutustu palautteeseeni.

Kaikki kohteeni ovat H0-mittakaavan eli 1:87 analogisesti eli tavanomaisesti ohjattuihin pienoisrautateihin, ellei toisin mainita; myytävien kohteiden joukossa on toki digitaalivarusteisiakin vetureita, mutta niistä mainitaan jokaisen tällaisen kohteen kohdalla aina erikseen. Alkuperäislaatikko on vain, jos siitäkin erikseen mainitaan ja laatikko näkyy myös kuvissa.

Kuvissa mahdollisesti esiintyvä rekvisiitta kuten raide tai kirja yms. ei ole osa kohdetta.

Kaikki myymäni kohteet ovat takuutestattuja. Jos kuitenkin kohteessa on oleellinen puute tai havaittava vika, lähetän tarvittavan osan tai korjaan kohteen. Ellei tämä ole jostain syystä mahdollista, vasta silloin saattaa kaupan purku tulla kysymykseen. Kuvailen kohdetta parhaani mukaan, kysy rohkeasti lisää! Kohteista esitetyt valokuvat ovat osa kohteen kuvausta – katso kuvia tarkasti.

Huutopaketin hinta on 7 euroa, Ärräpaketti alkaen 6 euroa ja toimitus kirjeenä kotimaahan Postin hinnaston mukaan, esim. alle 250 g kirje (paksuus alle 3 cm) 3,20 euroa. Nouto Lempäälän Ideaparkilta on myös mahdollista sopia.

Huomaa, että Märklin-veturit kulkevat vain Märklin-radoilla. Vastaavasti muut merkit sopivat yleensä keskenään, mm. Fleischmann, Roco, Trix, Lima, Liliput jne. toimivat kaksikiskoradoilla, mutta eivät Märklinin radoilla. Vaunuihin on mahdollista vaihtaa pyöräkertoja ja kytkimiä niiden sovittamiseksi muiden merkkien ratoihin. Opastimet, valaisimet, nosturi jne. toimivat yleensä kaikilla radoilla merkistä riippumatta. Märkliniin sopivat Märklinin ja Titanin muuntajat ja tasavirtaratojen muuntajat sopivat yleensä keskenään eli Trixin muuntajalla voit ajaa Fleischmannin tai Rocon junaa jne.

****


Hakusanat Märklin Fleischmann Piko Lima Liliput Roco pienoisjuna pienoisveturi pienoisrautatie rautatie leikkijuna junarata h0 ho 00

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 72 vrk 2 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

113 € Sulkeutuu 72 vrk 2 h

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.