Kuvaus

Kuvien "kultavaaka"1700-luvun alkuvuosilta.  Näitä kutsutaan yleisesti kultavaaoiksi, mutta todellisuudessa näillä punnittiin kolikoita. Harvoissa täydellisinä säilyneissä sarjoissa on erilaisille yleisesti käytetyille rahoille omat punnuksensa, olihan yleistä että kulta-ja hopearahoista irroiteltiin paloja pieniä maksutapahtumia varten. Joskus painoihin oli jopa stanssattu kyseisen kolikon kuva.

Tämä yksilö löytyi Pohjanmaalta, Isostakyröstä. Varmaankin ollut jollain paikallisella suurporvarilla, tai ehkäpä kirkkovouti on tällä punninnut kymmenyksiä. Vaaka on todennäköisesti Saksalaista, mahdollisesti englantilaista valmistetta. Saattaa toki olla kotimaista valmistettakin. Joku leima löytyy rungosta. Googlesta löytyy lisätietoa hakusanoilla "18th coin scale".

Vaakaosa on aito ja alkuperäinen, kupit ja ketju saattavat olla myöhemmät.

osa kuvista otettu salamalla ja sävyt ovat hiukan vääristyneet, todellisuudessa on semmoinen tumma rautaesine kuten kuuluukin.

Pari muutakin puntaria löytyy, katso muut kohteeni!

Klikkaa lisäkuvat isommiksi!

Antiikkiliike Aarni on Vaasassa sijaitseva antiikin ja keräilytavaran verkkokauppa. Kysymyksiä kohteista voi esittää sähköpostitse, email info@antiikkiaarni.fi tai puhelimitse, puh 0401716464. Käy tutustumassa kotisivuihimme!

Listaamme joka viikko erän mielenkiintoisia esineitä Huuto.nettiin huudeltavaksi, huutokauppakohteet päättyvät sunnuntai-iltaisin. Lisäksi löydät meidät antiikkimessutapahtumista ympäri Suomen! 

http://www.antiikkiaarni.fi

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Hinta nyt:
11 €
Sulkeutuu 6 h 2 min 2 s
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Hinta nyt 11 € Sulkeutuu 6 h 2 min 2 s

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.