Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Uniikki, harvinainen ja täysin alkuperäinen taide-esine: 3-osainen tsaarin ajan venäläinen sermi 1880 -luvun tsaari Aleksanteri III ajalta Pietarista (St. Petersburg).

Sermin keskiosassa kiilakehystetty öljyvärimaalaus kankaalle sermin keskiosaan liitettynä ja kehystettynä. Molemmin puolin sivuilla sammaleenvihreällä silkkikankaalla koristeltu, laskostettu sivuosa, kaikki alkuperäistä. Kaikkien osien ylä- sekä alaosassa alkuperäiset kullatut, kipsattua puuta olevat koristeleikkaukset. Kaikki on alkuperäistä, myös erikoissaranat, jotka mahdollistavat sermin asettelun eri asentoihin ja samalla pitää sen pystyssä tukevasti.

Sermin historia on selvitetty antiikki asiantuntijoiden toimesta. Sermi ajoittuu 1880-luvulle keisari Aleksanteri III hallintokaudelle Venäjälle Pietariin. Kehys on tehty siellä ranskalaisen artesaanin toimesta, öljyvärityön kehykseen on tehnyt venäläinen taiteilija. Työ on vähän kuten Faberge, joka käytti suomalaisia parhaita kulta- ja jalokiviseppiä myymissään töissään. Taulua ei ole signeerattu, joskin muutamia arvioita on tehty mahdollisesta tekijästä. Signeerausta ei ole näkyvissä ja itse maalausta ei ole kehyksestä koskaan asian varmistamiseksi suosituksen mukaisesti irrotettu. Sermi on ollut suvussa viimeiset reilut 100 vuotta ja saatu aikanaan Pietarista kaupan maksuna. Muutamaa taulussa olevaa vanhaa paikkausta lukuunottamatta työ on ikäisekseen poikkeuksellisen upeassa kunnossa, täysin alkuperäinen sekä täydellinen. Haalistumaa kultauksissa ja mitätöntä pikkukulumaa on siellä täällä. Öljyvärityön puhdistus lienee tarpeellinen sillä siinä on ajan saatossa tulleita tahroja. Anekdoottina voidaan myös mainita, että sermi on ollut aikanaan lainassa teatterin teatteri-/balettiesityksen rekvisiittana (Aleksanterin teatteri, Bajadeeri?), tiettävästi 1940-luvulla. Sermin historiasta on ollut laaja, kuvitettu juttu Helsingin Sanomissa (HS Espoo paikallislehti sekä digilehti) syyskuussa 2021, jossa provenienssi sekä sermin vaiheet kuvattu viimeisen noin 100 vuoden ajalta. Sermistä myös perhekuvia eri vuosikymmeniltä.

Suurin korkeus keskellä 143 cm, keskiosan leveys 48,5 cm, sivuosien korkeus 130 cm, sivuosien leveys 32 cm/sivu. Suurin syvyys näissä kolmessa osassa on koristeiden/puttojen kohdalla noin 8 cm. Sermin voi levittää noin 100 cm levyiseksi sen pysyessä vielä tukevasti pystyssä, koottuna ja kulmaan asetettuna se vie vain noin 50 cm tilan.

Nouto Espoosta, lisäkuvia pyynnöstä (details and additional photos upon request). Yksityisviestin lähettäjällä (nimi- sekä puhelinyhteystiedot mukana) on mahdollisuus tulla katsomaan paikan päälle sopimuksen mukaan. Viimeinen kuva HS osasuurenno lehden keskiaukeaman jutusta, jossa kerrotaan sermin tarina (toimittaja / kuva Jenna Lehtonen).

Hakusanat: His Imperial Majesty Alexander III of Russia, Emperor of Russia, King of Poland, Grand Duke of Finland, antique, folding screen, oil on canvas painting, russian painter / artist, tzar, tsar, czar, antique furniture, rokokoo, keisarillinen, Faberge, Russian art, putto, mermaid, gold guilded wood, unique

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 900 €
Ilmoitus on sulkeutunut 8.12.2022 23:16
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.