Kuvaus


1893 Suomi koulukartta
Edlund, G.W. (kustantaja). Kustantajan toimesta neljänä osana kankaalle kokoon taitettavaksi liimattu. Kartan alkuperäispainos I.J. Inbergin piirtämä. Kunto on heikko - mutta voisi olla pahempi, kuitenkin eloisa hyvin vanha käytössä ollut.

Mitat 57 x 42 cm / paino 95 grammaa. Tästä saa helposti kehystettyä näyttävän taulun, jossa ikä sekä aitous näkyy kauas.


Kansanopetuksen järjestäminen saattoi Suomen muutamassa vuosikymmenessä eurooppalaisten sivistysvaltioiden joukkoon. Suomenkielisen opetuksen alkaminen 1858 Jyväskylän lyseossa ja 1863 Jyväskylän seminaarissa loi edellytykset niin suomenkielisen virkamiehistön kuin kansakoululaitoksen tarvitsemien opettajienkin kasvattamiselle.

Koululaitoksen maantieteen opetusta varten laadittu värillinen koulukartta esittelee Suomen pinnanmuodostusta, vesistöjä, vuoristoja ja korkeussuhteita. Kartta antaa selkeän kuvan rautatieverkon laajuudesta kartan ilmestyshetkellä. Kaupunkien ruotsinkieliset nimet on mainittu kartalla suuremmassa koossa kuin niiden alapuolella sijaitsevat suomenkieliset nimet.

Kartalle sijoitettujen symbolien ja numeroiden avulla esitellään kihlakuntia, kaupunkeja, linnoituksia, kirkonkyliä, paperi-, rauta-, verka-, ja lasitehtaita, sahoja, rautateitä sekä kanavia. Kartan reunuksissa on lueteltu maakunnat, läänit sekä kihlakunnat. Suomen korkeimmat vuoret sekä suurimmat järvet on niinikään havainnollistettu.

Kartan julkaisija Gustaf Wilhelm Edlund (1829-1907) oli aikakautensa huomattavampia kirjankustantajia Suomessa.

Erkki Fredrikson : Suomi 500 vuotta Euroopan kartalla / kovakantinen kirja 126 sivua vuodelta 1993 kunto Ok - sisältyy tämän kaupan hintaan

 

Kuvauksessa oleva näyte/näytteet on myytävänä sellaisenaan
Myytävää erää on kaupan ainoastaan yksi kappale. Yksilölliset digitaalikuvat on otettu varsinaisesta kohteesta joka on myynnissä ja joka toimitetaan asiakkaalle.

Kaupan päädyttyä pyydän kohteliaimmin antamaan positiivisen palautteen kaupankäynnistä Kiitos! Jos jostain syystä olette harkinneet jättää neutraalin tai negatiivisen palautteen, esim. jos posti on rikkonut tuotteita (hyvin harvinaista) niin pyydän Teitä ottamaan minuun ensin yhteyttä jotta voimme sopia asiasta sopusoinnussa.

Vastaan mielelläni sähköposteihin ja erityistoiveisiin useimmiten saman päivän aikana!
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

95 €
Sulkeutuu 79 vrk 17 h 24 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

95 € Sulkeutuu 79 vrk 17 h 24 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.