Kuvaus


Valmistajakilpi K5/Tk3 -sarjan höyryveturista numero 830

Veturin valmisti Tampereen Pellava- ja rautateollisuus Oy vuonna 1928 ja se otettiin käyttöön samana vuonna.

Kilvessä oleva numero 396 on valmistajan veturille antama numero, Valtionrautateiden antama numero on 830. Kilpiä oli kaksi kappaletta ja ne sijaitsivat veturin hytin molemmissa kyljissä.

Nämä tiedot löytyvät kirjasta Höyryveturit Valtionrautateillä. Elja Pölhö ja Pekka Honkanen, Suomen Rautatiehistoriallinen seura ry 2017.
 

Järeä kappale painoltaan 1737 grammaa, mitat 28.0 x 20.0 x 0.6 cm. Vastaavan kyltin (maalipinta kunnostettuna) omaava veturi; kolme viimeistä valokuvaa otin Joensuun juna-asemalla 2019.

Tunnetusti nykyään valmistetaan kaikenlaisia kotimaisia valurautakylttejä jäljitelminä, ja niitä on myytävinä aika ajoin mm. huuto.net:issä ja tori.fi:ssä merkinnöillä "vanha" ja/tai "aito" sekä vakuuttavilla satusetien sepittelyillä joskus jopa a:sta ö:hön. Myös aiempaa sekä tuoreempaa uustuotantoa, ja ylimääräisiä kaksoiskappaleita esiintyy.

Tästä kappaleesta näkee heti ensisilmäyksellä että on hyvin monella eri tapaa patinoitunut (mm. punainen maali/kumi kulunut lähes kokonaan pois ajan kanssa, jota ei pysty jäljittelemään). Siististi aivan hieman vääntynyt, esittää että on nähnyt valtavan määrän kilometrejä!


Pyydän ystävällisesti huomioimaan ettei- valokuvia saa käyttää ilman lupaa / ja kuvauksiani ilman oikeaa viitettä.

 

Kuvauksessa oleva näyte/näytteet on myytävänä sellaisenaan
Myytävää erää on kaupan ainoastaan yksi kappale. Yksilölliset digitaalikuvat on otettu varsinaisesta kohteesta joka on myynnissä ja joka toimitetaan asiakkaalle.

Kaupan päädyttyä pyydän kohteliaimmin antamaan positiivisen palautteen kaupankäynnistä Kiitos! Jos jostain syystä olette harkinneet jättää neutraalin tai negatiivisen palautteen, esim. jos posti on rikkonut tuotteita (hyvin harvinaista) niin pyydän Teitä ottamaan minuun ensin yhteyttä jotta voimme sopia asiasta sopusoinnussa.

Vastaan mielelläni sähköposteihin ja erityistoiveisiin useimmiten saman päivän aikana!
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


483 €
Sulkeutuu 102 vrk 34 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

483 € Sulkeutuu 102 vrk 34 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.