Kuvaus

Poistan kokoelmistani jopa yli 30 vuoden aikana kertynyttä pienoisrautatietavaraa. Nyt on hyvä tilaisuus hankkia teknisesti moitteettomia vetureita, vaunuja ja tarvikkeita sekä Märklin-ratoihin että muihin merkkeihin. Ensimmäisenä laitan myyntiin Märklinit ja muut seuraavat pikapuoliin.

Tasavirtaveturi tarkoittaa veturia, joka toimii muilla kuin Märklinin radoilla eli Roco, Fleischmann, Lima, Piko, Liliput jne.

Kaikkien myymieni pienoisvetureiden toimivuus on kokeltu ja kaikki ovat teknisesti 100% kunnossa. Tutustu kohteeseen ja katso kuvat tarkasti. Säästä postikuluissa ja katso muut kohteeni kuvan yläreunasta kohdasta ”Myyjä” linkistä ”Katso ilmoitukset”.

KOHTEESTA:

Itävallan rautateiden haasteena ovat aina olleet jyrkät mäet Alpeilla. Yhä tehokkaampia sähkövetureita on kehitetty vetämään yhä raskaampia junia. 1970-luvulla Itävallan rautatiet ÖBB osti Ruotsista Rc-tyyppisiä sähkövetureita kymmenen kappaleen sarjan, mutta päätyi lopulta kehittämään samalta pohjalta itävaltalaisen vaihtoehdon, voimakkaamman 1044-sarjan, jota tehtiin 217 veturia vuosina 1975-1995. Tämä peräti 7000 hevosvoiman voimanpesä kulkee parhaimmillaan 160 km/h ja se on ollut Itävallan rautateiden perusveturi näihin aikoihin saakka ja 1044:ää tavataan usein myös Saksan puolella niiden vetäessä rajan ylittävää junaliikennettä.

Rocon 1044 on rocomaisen hiljainen ja pehmeä kulkiessaan ja siinä on ajosuunnan mukaan vaihtuvat valot. Maksimaalista pienoismallin tarkkuutta tavoiteltaessa siinä on metallisyövytteenä valmistetut jäähdytysilman säleiköt, ks. kuvia. Katon kahta jousitettua virroitinta voidaan käyttää ajovirran ottamiseen ajojohtimesta.

YKSILÖ:

Roco ÖBB 1044. Vähän tai ei lainkaan ajettu eli seissyt vitriinissä. Käsiteltäessä on kuitenkin jokunen ohut muovinen kädensija kadonnut, ks. kuvia. Muuten erinomaisessa kunnossa. Kaikki neljä akselia vetävät, ajosuunnan mukaan vaihtuvat ajovalot. 

OLE HYVÄ JA LUE MYÖS TÄMÄ:

Olen pienoisrautatieharrastaja ja keräilijä enkä kauppias, siksi en myy tehdasuutta tavaraa, monesti uudenveroisia kylläkin. Supistan kokoelmiani suunnitelmien ja tavoitteiden muuttuessa. Uudet suunnitelmat kaipaavat resursseja toteutuakseen ja siksi tarkoituksenani on saada ylijäämäksi jäänyt tavara kiertämään tavoittelematta fantasiahintoja. Avoin ja rehellinen kaupankäynti on ohjenuorani: tutustu palautteeseeni.

Kaikki kohteeni ovat H0-mittakaavan eli 1:87 analogisesti eli tavanomaisesti ohjattuihin pienoisrautateihin, ellei toisin mainita; myytävien kohteiden joukossa on toki digitaalivarusteisiakin vetureita, mutta niistä mainitaan jokaisen tällaisen kohteen kohdalla aina erikseen. Alkuperäislaatikko on vain, jos siitäkin erikseen mainitaan ja laatikko näkyy myös kuvissa.

Kuvissa mahdollisesti esiintyvä rekvisiitta kuten raide tai kirja yms. ei ole osa kohdetta.

Kaikki myymäni kohteet ovat takuutestattuja. Jos kuitenkin kohteessa on oleellinen puute tai havaittava vika, lähetän tarvittavan osan tai korjaan kohteen. Ellei tämä ole jostain syystä mahdollista, vasta silloin saattaa kaupan purku tulla kysymykseen. Kuvailen kohdetta parhaani mukaan, kysy rohkeasti lisää! Kohteista esitetyt valokuvat ovat osa kohteen kuvausta – katso kuvia tarkasti.

Huutopaketin hinta on 7 euroa, Ärräpaketti alkaen 6 euroa ja toimitus kirjeenä kotimaahan Postin hinnaston mukaan, esim. alle 250 g kirje (paksuus alle 3 cm) 3,20 euroa. Nouto Lempäälän Ideaparkilta on myös mahdollista sopia.

Huomaa, että Märklin-veturit kulkevat vain Märklin-radoilla. Vastaavasti muut merkit sopivat yleensä keskenään, mm. Fleischmann, Roco, Trix, Lima, Liliput jne. toimivat kaksikiskoradoilla, mutta eivät Märklinin radoilla. Vaunuihin on mahdollista vaihtaa pyöräkertoja ja kytkimiä niiden sovittamiseksi muiden merkkien ratoihin. Opastimet, valaisimet, nosturi jne. toimivat yleensä kaikilla radoilla merkistä riippumatta. Märkliniin sopivat Märklinin ja Titanin muuntajat ja tasavirtaratojen muuntajat sopivat yleensä keskenään eli Trixin muuntajalla voit ajaa Fleischmannin tai Rocon junaa jne.



****

?Hakusanat Märklin Fleischmann Piko Lima Liliput Roco pienoisjuna pienoisveturi pienoisrautatie rautatie leikkijuna junarata h0 ho 00

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 74 vrk 22 h 42 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

73 € Sulkeutuu 74 vrk 22 h 42 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.