Kuvaus

[W0717] 

Kuvanmukainen, OK iskussa oleva setti [KIRJASTON POSTO kirjoja] SUOMI 2. Maailman sodassa / Historia diggareille.

4 kpl erilaisia SUOMI 2. maailman sodassa kirjoja

Setti sisältää seuraavat kirjat:

1. Hemmo O. Hakkarainen: AAVEKOMPPANIA

Aavekomppania oli kokoonpantu vuonna 1920 syntyneistä asevelvollisista. Se muodostettiin Lieksassa toukokuussa 1940. 

Nämä miehet osallistuivat jatkosodan aikana taisteluihin Ilomantsin, Porajärven ja Seesjärven suunnilla. Majuri G.R. Renvall totesi sodan jälkeen tästä joukko-osastosta: "Se oli paras ja kurinalaisin komppania, minkä minä milloinkaan olen nähnyt. Sitä oli helppo johtaa sodassa. Kurinalaisuudesta ja hyvästä koulutuksesta johtuen sen tappiot olivät erittäin pienet niihin vaikeisiin tehtäviin nähden, joita sille sodassa annettiin."

Hemmo O. Hakkaraisen teos on kunnianosoitus Aavekomppanialle, siinä taistelleille miehille ja sen riveissä kaatuneille. Se on samalla karu teos korpisodasta Karjalan erämaissa.

1. painos

Karisto Oy:n kirjapaino - Hämeenlinna 1986

---------------------------------------------------------

2. Pentti H. Tikkanen: SAKSALAISTEN VANKEINA

Pentti H. Tikkasen sotaromaanit ovat todellisiin tapahtumiin pohjautuvia vankkoja dokumentteja taisteluista rintamalla ja partioretkillä vihollisen selustassa. Ne antavat aidon kuvan suomalaisen sotilaan peräänantamattomasta ja uhrautuvasta alttiudesta.

Monet Lapin asukkaat joutuivat sodan aikana tekemisiin saksalaisten kanssa. Aluksi kaikkea verhosi salaperäisyys eivätkä edes kaikki viranomaiset tienneet saksalaisten kanssa solmituista sopimuksista. Kun entiset aseveljet sitten velvoitettiin karkottamaan maasta, Lapin asukkaita joutui työvelvollisina heidän matkaansa, kunnes useimpien onnistui paeta. Kotimaassa heitä kuitenkin epäiltiin vakoilusta.

2. painos

Arvi A. Karisto Oy:n kirjapaino - Hämeenlinna 1981

-------------------------------------------------------------------

3. Jaakko Korjus: HAUDAT SIELLÄ KAUKANA

Antti Tolvanen on yksi muutamasta sadasta Waffen-SS-joukkoihin kuuluvasta suomalaisesta vapaaehtoissotilaasta. Hän kuuluu Wiking-divisioonaan Westland-rykmenttiin, joka taistelee itärintamalla. Tie Terekille ja takaisin on täynnä keskeytymätöntä ankarien taistelujen jylinää, panssari- ja partisaanisotaa, jossa suomalaiset kunnostautuvat.

1. painos

Karisto Oy:n kirjapaino  - Hämeenlinna 1993

-----------------------------------------------------------

4. Onni Palaste: Minä desantti

Millaista oli olla suomalaisena sotilaana Neuvostoliiton riveissä?

Haavoittunut mies joutuu vangiksi kaukana vihollisen linjojen takana. Rasitusten, nälän ja loputtomien kuulustelujen heikentämänä hänet suljetaan vankileiriin odottamaan kuolemaansa. Kun häneltä kysytään, olisiko hän valmis tekemään pieniä palveluksia Neuvostoliitolle vastineeksi kunnon aterioista ja haavojen hoidosta, häenllä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin myöntyä.

Sorokan koulutuskeskuksessa hänestä tehdään desantti. Suomalaisessa sotilaspuvussa ja suomalaisin asein varustettuna hänet pudotetaan eräänä syysyönä kolmen muun desantin kanssa laskuvarjolla suon laitaan lähelle kotiseutuaan. Siitä alkaa desantin taival, joka tavallisesti päättyy kiinnijoutumiseen, pikakuulusteluun ja teloitukseen.

Onni Palaste on haastatellut suomussalmelaista kersanttia ja kirjoittanut muistiin uskomattoman kertomuksen, jossa sota nähdään harvinaisesta näkökulmasta. Sellaisena kuin sen koki henkiriepunsa puolesta kamppaileva sotavanki, vihattu ja halveksittu desantti, useimpien mielestä isänmaan petturi. 

1. painos

Arvi A. Karisto Osakeyhtiön laakapaino
Hämeenlinna 1978
-------------------------

C.G.E. MANNERHEIM - LAURI TÖRNI - VILJAM PYLKÄS - MAROKON KAUHU JUUTILAINEN - HASSE WINDT -  EINO JUUTILAINEN - IISALON VELJEKSET - LOTTA SVJÄRD - PRO PATRIA - RAUTARISTI - NATSISAKSA - LIITTOLAINEN - KESKITYSLEIRIT - KARJALA - AUNUS - RAATTEENTIE - RUKAJÄRVENTIE - KENRAALI AIRO - LAATOKKA - 2. MAAILMANSOTA - TALVISOTA - JATKOSOTA - LAPINSOTA - JOPPE KARHUNEN - 

setti painaa 1551g

VOITTOHUUTO ja PK.  6,95e TILILLE ja TUOTE POSTIIN.  

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTIN / MATKAHUOLLON hinnaston mukaan [Kumpi vain on halvempi]. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 10/17, 04/17, 01/17, 11/16, 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12.

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään Postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajantasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajantasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

8,95 €
Sulkeutuu 101 vrk 17 h 26 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8,95 € Sulkeutuu 101 vrk 17 h 26 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.