Kuvaus

YLISTETYT, RAKASTETUT, PAHEKSUTUT, UNOHDETUT : AVAUKSIA SUOMALAISEN PELIHISTORIAN LAAJAAN KIRJOON

Annakaisa Kultima; Jouni Peltokangas

 

Suomalaisista peleistä tunnetaan yleensä suurimmat kaupalliset menestykset, kuten Rovion Angry Birds tai Remedyn Max Payne. Pelihistorioissa keskitytään usein ensisijaisesti digitaalisiin peleihin, mutta pelejä on ollut kautta aikojen. Mitä kaikkea satavuotisen Suomen pelihistoriaan oikeastaan kuuluu?

Lautapelejä on valmistettu jo kauan ennen kansan suosikkeja Afrikan tähteä tai Kimbleä. Tästä todisteena on Punaisten ja valkoisten taistelu Suomessa 1918, joka on vanhin tiedossa oleva itsenäisen Suomen lautapeli. Urheilulajit, kuten pesäpallo ovat myös suomalaista pelihistoriaa. Ässä-arpa tuli markkinoille vuonna 1981. Radiossakin on voinut pelata, kiitos siitä Radiomafian Lohikäärmepuulle. 1990-luvulla oli myös ilmaispelejä, joista muun muassa poliittisesti epäkorrektit Inva-taxi ja Eläin aktivisti ovat jäänyt monen teini-ikäisen pelaajan mieleen. Pelaamisen kirjoon kuuluu myös kolikkopelejä, roolipelejä ja tietysti myös useita suomalaisen peliteollisuuden menestyksiä kuten Max Payne, Angry Birds, Clash of Clans ja Cities: Skylines.

Ylistetyt, rakastetut, paheksutut, unohdetut -kirjassa avataan suomalaisen pelihistorian laajaa kirjoa aina vuodesta 1918 vuoteen 2016. Kirjassa on esillä 50 erilaista peliä kuvien ja esittelytekstin muodossa sekä kuusi peleihin liittyvää haastattelua. Kirja pohjautuu Suomalaiset pelit silloin ja nyt (2012) ja Suomen pelimuseon (2016) näyttelytyöhön.

Mediamuseo Rupriikki

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 3 vrk 2 h 42 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

11,90 € Sulkeutuu 3 vrk 2 h 42 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.