Kuvaus

Aake Jermo: NITRODISKOSSA JYTÄÄ TAAS. Kuvitus Hannu Marttinen. Sidottu kirja 1980 Otava. 144-sivuinen sidottu kirja (25 x 17,5 cm), kansipaperin nurkissa kulumaa (ks. kuva), itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Nitrodiskossa jytää taas (1980) on toinen Aake Jermon Nitrodisko-kokoelma. Meno on käynyt yhä huimemmaksi. Mukana ovat jälleen Apu-lehden Nitrodiskon parhaat pilat, mutta myös paljon juttuja, joita ei ole ennen kuultu eikä nähty; myös sellaisia joiden julkaisemisesta ei ole rohjettu uneksiakaan.

Apu-lehdessä Nitrodisko-otsikolla julkaistuja vitsejä ja juttuja on ilmestynyt kolmena kirjana. Kokoelmista kahden ensimmäisen, Nitrodiskon parhaat (1978) ja Nitrodiskossa jytää taas (1980), tekijä on toimittaja Aake Jermo (1920 - 1980). Kolmannen kokoelman, Nitrodiskon Napakympit (1986), tekijäksi on merkitty nimimerkki Rengon kobra. Kokoelmien kuvittaja on Hannu Marttinen.

Aake Jermo (1920 Kalanti – 1980 Ristiina) oli toimittaja ja kirjailija. Turkulaisen Uusi Aura -sanomalehden toimittajana ollessaan Jermo hankki itselleen lisätuloja sota-aikana kirjoittamalla rikosnovelleja Seikkailujen maailma -lehteen. Sodan jälkeen hän julkaisi salanimellä Riku Rauta vielä kaksi rikosromaania. Aake Jermo oli toimittajana Apu- ja Seura-lehdissä ja julkaisi 1970-luvulla useita pääasiassa sota-aikaa käsitteleviä kirjoja.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 27 vrk 16 h 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 27 vrk 16 h 49 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.