Kuvaus

"Venäläinen kirjailijanimi Abram Tertz herätti ja 1960-luvun alussa suurta huomiota länsimaissa. Hänen tavanomaisessa neuvostotyylistä poikkeavia kirjojaan käännettiin useille kielille ja hänen luultiin olevan kotimaansa ulkopuolella asuva emigranttikirjailija.

Salainen poliisi sai kuitenkin selville, että Tertzin kirjailijanimen taakse kätkeytyi Andrei Sinjavski, moskovalainen kirjallisuusmies ja kriitikko, joka oli kuljettanut käsikirjoituksiaan länteen. Sinjavski vangittiin ja tuomittiin seitsemäksi vuodeksi kovennetulle vankileirille.

Kuorosta kohoaa ääni pohjautuu kirjeisiin, joita hänen sallittiin kahdesti kuussa lähettää vaimolleen. Kirjeet kulkivat sensuurin läpi, joten ne eivät sisällä suorapuheista vankilaolojen arvostelua, vaan ovat laajasti lukeneen kirjailijan mitteitä kirjallisuudesta ja taiteesta, elämästä ja kuolemasta. Erikoisinta on, että niistä täysin puuttuvat viha ja katkeruus. Sinjavskin hienovaraisille pohdiskeluille muodostavat hätkähdyttävän vastakohdan katkelmat vankitovereiden keskusteluista. Nämä kaksi puhevirtaa - kirjailijan ääni ja vankitovereiden kuoro - antavat teokselle sen monimuotoisen rakenteen."

1979. 406 sivua. Sidottu.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

5 €
Sulkeutuu 9 vrk 19 h 32 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 9 vrk 19 h 32 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.