Kuvaus

Kansojen varallisuus

Tekijä:Adam Smith
Tuoteryhmä: Kansantalous, filosofia
Kustantaja: Wsoy
Kieli: suomi
Painovuosi: 1933
Painos: 1.
Sivumäärä: 601 + 49 (Adam Smithin elämäkerta)
Sidonta: nidottu kansikuva
Kunto: K3 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Suomennus: Toivo T. Kaila

  • Hinta: 50,00 €
  • TOIMITUSKULU: 5,9 euroa (5,9 euron postikululla toimitamme niin monta tuotetta kuin haluat.)
  •  Sijainti: Hylly YX-18

Adam Smith (1723-1790) oli skotlantilainen taloustieteilijä ja moraalifilosofi, yksi valistuksen ajan merkittävimpiä ajattelijoita jonka teoriat ovat yhä ajankohtaisia. Nykyaikaisen kansantaloustieteen isäksi sanottu Adam Smith piti itse itseään moraalifilosofina, mutta hänen jälkeensä tulevat sukupolvet ovat antaneet suurimman painon hänen kansantaloustieteen teorialleen, joka vaikuttaa edelleen ajatteluumme valtion roolista yhteiskunnassa ja taloudessa.

Adam Smith (1723–1790) oli skotlantilainen taloustieteilijä ja moraalifilosofi. Smith jäi historiaan klassisen liberalismin edustajana. Miehen ajatukset eivät olleet uniikkeja, sillä mm. Anders Chydenius oli jo hieman Adamia aiemmin päätellyt, että kauppa ja erityisesti vapaakauppa on se, mikä kannattaa. Smith veti kuitenkin Anttia pidemmän korren erityisesti ajatustensa popularisoijana. Turhaan ei Smithiä kutsuttu taloustieteen Darwiniksi.

Smithin pääteokseksi muodostui vuonna 1776 ilmestynyt An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations. Teos käsittelee kansantalouden tuotantoa ja kansalaisten kulutusmahdollisuuksia. Teoksen ensimmäinen suomennos on Toivo T. Kailan käsialaa vuodelta 1933. Kailan urakka jäi kuitenkin kesken, sillä se kattoi vain “ensimmäisen niteen”. Smithin koko teoksen suomentamista jouduttiinkin odottamaan tovi, sillä Jaakko Kankaanpää sai työnsä Kansojen varallisuus  - Tutkimus sen luenteesta ja syistä (WSOY) valmiiksi keväällä 2015.

Divari Begemot on wanhan ajan kivijalka-antikvariaatti Lappeenrannan keskustassa vanhassa jugendtalossa. Divari Begemotille myönnettiin Pro Lappeenranta palkinto 2020.  Tervetuloa tutustumaan!!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 67 vrk 12 h 51 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

50 € Sulkeutuu 67 vrk 12 h 51 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.