Kuvaus

Kaulakoru, kaulanauha, Aftikan turkoosi, lapis lazuli, puuakaatti

Afrikan turkoosi rondellit 4,5 mm. Lapis lazuli helmet 4 mm, sylinterinmuotoiset puuakaatit 4x5 mm. Hopeiset välipalat ja hopeinen karabiinilukko. Pujotettu korusiimaan. Metalliosat ovat nikkelittömiä.

Nauhan pituus on 52 cm, paino 17 g

HUOM. Kaikki myynnissä olevat koruni ovat itse valmistamiani, joten voin antaa niille takuun. Jos korusi ilman syytä rikkoutuu kohtuuttoman pian, korjaan sen. Jokainen koru on uniikki, ja kuvat esittävät aina juuri sitä korua, jonka tulet saamaan.

Saat korun huutohintaan organzapussissa. Halutessasi voi ostaa rasian, joiden mallit ja hinnat ovat linkissä: https://www.youtube.com/watch?v=1THOny7Lvk0&feature=youtube_gdata

Afrikan turkoosi (engl. African Turquoise) ei ole turkoosimineraalia vaan eräs jaspiksen (engl. jasper) muoto, jota esiintyy Afrikassa. Jaspis on läpinäkymätöntä kiveä, jota käytetään koruihin ja koriste-esineisiin. Sana ”jasper” on alkuperältään vanhaa ranskaa ja tarkoittaa täplikästä tai pilkullista kiveä. Jaspis voi olla lähes minkä väristä tahansa. Jaspiskiviä on nimetty niiden löytöpaikan mukaan (Bruneau, Lahontan) tai nimi voi kuvata kiven ulkonäköä (dalmatianjaspis, seeprajaspis, maisemajaspis). Japis on rasvakiiltoista tai himmeää ja suhteellisen kovaa kiveä (kovuus Mohsin asteikolla 6,5-7). Horoskooppikivenä jaspikset tunnetaan oinaan ja lokakuussa syntyneiden onnenkivenä

 

Lapis lazuli, lapis, lasuurikivi (engl. lapis lazuli) on kivilaji, joka siis koostuu useammista mineraaleista. Se on väriltään sinistä, värisävy riippuu sen sisältämistä mineraaleista. Arvokkainta, syvän tumman sinistä lapista saadaan Afganistanista, missä sitä tiedetään louhitun ainakin 6000 vuotta. Muuallakin maailmassa esiintyy lapista, mutta esiintymissä kivi on hailakamman sinisiä eikä niin arvostettua. Afganistanin levottomuudet ovat nostaneet hyvälaatuisen lapiksen hintaa. Lapis lazulin pääkomponentti on lasuriitti. Sen lisäksi kivissä on yleensä valkoista kalsiittia ja sinistä sodaliittia sekä kullanväristä pyriittiä. Lapista, jossa on runsaasti kalsiittia, kutsutaan denimlapikseksi. Lapis lazulin kovuus Mohsin asteikolla on 5-6. Horoskooppikivenä lapis lazuli tunnetaan ainakin vesimiehen ja syyskuussa syntyneiden onnenkivenä.

Akaatti (engl. agate) kuuluu kvartsimineraaleihin. Se on tuliperäinen mineraali ja syntytapansa vuoksi usein raidallista. Se saattaa esiintyä ns. geodeina eli ontelomaisina kiteytyminä, joiden sisällä voi olla muita kvatsimuunnoksia kuten vuorikiteitä, savukvartsia tai ametistia. Korukivinä käytetään erilaisia raidallisia, kirjavia ja värillisiä akaatteja. Jalokiveksi hiotun akaatin pinta on vahakiiltoinen, ja se on suhteellisen kova (kovuus Mohsin asteikolla 6,5-7). Horoskooppikivenä akaatti on vaa'an sekä toukokuussa syntyneiden onnenkivi.

Katso myös muut kohteeni!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
34 €
Sulkeutuu 7 vrk 5 h 43 min
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Lähtöhinta 34 € Sulkeutuu 7 vrk 5 h 43 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.