Kuvaus

Agneta Ara: Huset med de glömda dörrarna

  • Söderströms, 2. tryckningen, 1996; häftad bok, 290 sidor
  • Lätt slitage i pärmens kanter och ett litet stucket hål genom bakpärmen. Lite spår av hålet på de sista sidorna i boken men all text är fullt läsbar. Signerad av författaren Agneta Ara på smutstitelbladet
  • PRIS: 0,50 euro + frakt 5 euro inom Finland och Åland = 5,50 euro
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till bl.a. Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

I sin första roman sedan Huset med de glömda dörrarna, berättar Agneta Ara en mångfasetterad historia om den omöjliga kärleken och om den möjliga. Hon skapar en värld av förluster, glädje och drömmar. I en stämning av magisk realism låter författaren människor mötas och skiljas, inte alltid nära varandra, men ständigt berörande varandra – på ont och på gott.

Romanen utspelar sig i en spansk miljö. Den stumma flickan som mister sin talförmåga då hennes far gifter om sig efter att flickans mor dött. Flickans moderssurrogat är Abuela, hembiträdet.

En morgon vaknade jag och kunde inte prata. Abuela blev inte förvånad men hon blir sällan förvånad. Abuela har alltid funnits. Hon fanns före min mor och min far.

När jag miste talförmågan tog mina föräldrar mig till olika läkare och andra experter, jag hade då varit tyst en längre tid.

Hag har sett ganska mycket trots att jag inte är så gammal...

En kväll ber den stumma flickan Abuela att berätta någonting som är sant, som verkligen har hänt: Abuela berättar historien om staden Ocanja och om Miranda Torres som flyttar in i det blåa huset med sin unga beskyddare Johnny Rivera. Hon berättar om kärleksförhållandet mellan Miranda och José som bor i våningen under...

Abuela är den som tröstar och bjuder på varm choklad och churros. Men en dag försvinner Abuela och reser söderut. Är det till Ocanja, berättelsens stad? Aras bok är full av starka färger och magik. Som avsnittet där flickan betraktar postiljonen ur dörrens titthål.

 Huset med de glömda dörrarna utkom 1995 och följande år, 1996, belönades Agneta Ara med Runebergspriset för romanen.

sökord: finlandssvenska författare finlandssvensk litteratur mysterium kärlek barn barndom trauma fantasi

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 10 vrk 2 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

0,50 € Sulkeutuu 10 vrk 2 h 55 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.