Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kehystetty aito vanha Skandinavian kartta " SCHONLADIA NVOVA" joka on painettu kuparipiirrostekniikalla ja julkaistu Italian Venetsiassa vuonna 1574. Kartan on tehnyt Girolamo Ruscelli ja julkaisija oli G. Ziletti. Nämä todella vanhat kartat perustuivat käytännössä kaikki kreikkalaisen matemaatikon ja tähtitieteilijän Klaudios Ptolemaioksen teokseen "Geographia"  jonka hän julkaisi noin vuonna 150. Valitettavasti tästä hänen teoksesta ei säilynyt kuin tekstiosa joten myöhemmät kartantekijät tekivät sitten omia tulkintojaan Ptolemaioksen tekstiin perustuen, sekä täydensivät niitä uusilla tiedoilla. Kuva pohjoismaista on tässä kartassa melko virheellinen eikä se välttämättä "avaudu" katsojalle heti. Kolmannessa kuvassa on Suomi lähikuvassa ja siinä on mainittu mm "Åbo" eli Turku, "Rasburg" eli Raasepori, "Viburg" eli Viipuri sekä "Tanastia" eli Hämeenlinna. Vasta 1500-luvun lopussa alettiin sitten tekemään täysin uudennäköisiä karttoja jotka perustuivat uusin mittauksiin ja tutkimuksiin. Ptolemaioksen mukaisia karttoja julkaistiin kuitenkin vielä pitkään senkin jälkeen, olivathan ne "vakiintunut totuus maailmankuvasta" Olen itse ostanut kartan aikoinaan irtolehtenä ja kehystyttänyt sen Frimodig:in kehysliikkeessä vuonna 1996.

Kehysten koko on noin 38,5 x  31,5 cm ja itse karttakuva on noin  26  x 19   cm.

Harvinainen ja todella mielenkiintoinen vanha esine!

Katso lisää aitoja vanhoja karttoja ja painokuvia : PAINA TÄSTÄ
ja
Katso myyjän (Hondius) muut myytävät tuotteet TÄSTÄ

Tervetuloa tutustumaan esineeseen paikan päälle ennen ostopäätöstä. Laita yksityisviesti tai yhteystiedot kohtaan "kysymykset" niin sovitaan ajasta.


***Muistathan että kun ostat antiikkiesineen, raha ei ole hävinnyt mihinkään, se on on vain väliaikaisesti esineen muodossa. Hyvän antiikkiesineen voit aina halutessasi myydä eteenpäin.***

Hakusanat: vanhat kartat ja painokuvat, vanhoja karttoja, antique maps, old maps, old prints

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

570 €
Ilmoitus on sulkeutunut 4.1.2022 15:23
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.