Kuvaus

Suomen autoklubi num 5389
Ansiomerkki myöntönumerolla erittäin hyvä kuntoinen
Autoklubin Ansiomerkki vaatii kuljettajan erinomaisuutta pitkällä aikavälillä ja myöntämisperusteista on ihan säännöt
Valmistaja : veljekset Sundqvist

Hakusanoja : herrain klubi , muut autokerhot ,
Lisää aiheesta :
Suomen Autoklubi perustettiin vuonna 1919. Se oli Suomen vanhin autojärjestö. Autoklubin nimi lyhennettiin AK. Vuoden 1958 alussa jäseniä oli lähes 20 000 ja Suomessa 37 AK-piiriä.

Suomen Autoklubin jäseneksi pääsi kahden jäsenen suosituksella. Jäsenmaksu 1959 oli 3000 markkaa (70,15 €) Helsingissä ja muualla 2500 markkaa (58,45 €). Liittymismaksu oli 1000 markkaa (23,40 € 2012 rahana).

Autoklubi pyrki kehittämään joustavaa ja turvallista liikennettä sekä teki valistuspropagandaa ja valistustoimintaa. Yhdessä poliisin kanssa AK järjesti lasten liikennepartiotoimintaa kouluissa.

AK pyrki vastustamaan autojen kohtuutonta verotusta. AK levitti autoteknistä tietoutta ja järjesti autokilpailuja. AK kehitti ajotaitoja kuten ryhmitystä ja kaista-ajoa.

Autoklubi järjesti jäsenilleen matkailijapalveluja, joihin kuului myös tulliasiakirjojen ja kansainvälisen ajokortin toimittaminen, matkareittien suunnittelu, polttoainelaskelmat ja matkalippujen välittäminen.

Autoklubi antoi jäsenilleen lakineuvontaa sekä moottorin ja valojen testausta. Ennen autojen tuonnin vapauttamista 1962 AK teki esityksiä viranomaisille autojen tuonnin lisäämiseksi.

Autoklubin ajaman tielainaohjelman turvin saatiin 1950-luvulla pääteiden asvaltointi eli kestopäällystäminen käyntiin.

AK kuului jäsenenä Autojärjestöjen Kansainväliseen Liittoon (Féderation Internationale de l'Automobile). Autoklubi seurasi liikenneolojen kehitystä ulkomailla.

Tiepalvelu 1952-55 ja 1966 alkaen
Helsingin Olympialaisten aikaan 30.6.1952 Autoklubi aloitti kahdella sivuvaunullisella Norton-moottoripyörällä partioinnin Helsingistä Hämeenlinnaan ja Turkuun johtavilla teillä. Nämä auttoivat pulaan joutuneita autoilijoita aikana, jolloin huoltoasemia oli harvassa. Autettavia oli paljon. AK jatkoi suosittua tiepalvelua kesäaikana syksyyn 1955 asti, jolloin tiepalvelu loppui. Tiepalvelussa käytetyt moottoripyörät olivat joutuneet koville eikä rahaa ollut niitä korvaavien farmariautojen hankintaan.

Autoklubi aloitti tiepalvelun uudestaan vuonna 1966, muiden autojärjestöjen aloitettua vastaavan palvelun muutamaa vuotta aiemmin (YAL vuonna 1963 ja MAL 1964).

Yhdistymiset 1966 ja 1972
Vuonna 1966 kaksi muuta autojärjestöä Maaseudun Autoliitto (MAL) ja Yleinen Autoliitto (YAL) yhdistyivät ja toimivat epävirallisella nimellä Suomen Autoliitto. Nimeä ei voitu rekisteröidä, koska Suomen Autoklubi oli jo varannut sen. Suomen Autoliitto ja Autoklubi yhdistyivät 1972 Autoliitoksi.

Haluan sanoja : Autoliitto , mobiilisti , vanha auto , lakkimerkki , koppalakki , rintamerkki , rintataskuun , puku , juhla , kiinnitä tällainen takkiisi jos menet Autoliiton osastolle lahti classik motorshow varmasti joku muistaa ja ymmärtää hymyillä takaisin , AK merkin käyttö vaunussa ja asuissa on ohjeistettu tarkasti kuten muutkin heidän valmisteet
Hakusanoja : Akseli Gallen Kallela , emaloitu , kultaus , hopeataso , maskimerkki , keulamerkki , nokkamerkki , juhlapuku merkki , kokousajot , pea ajot , tarkkuusajo , liikennekilpailut 5 vuotta , 10 vuotta , nuhteeton kuljettaja

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 92 vrk 21 h 32 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

120 € Sulkeutuu 92 vrk 21 h 32 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
19.12. klo 17:55
Kysymys poistettu.
20.6. klo 23:55
Kysymys poistettu.