Kuvaus

Antti Laine: Suur-Suomen kahdet kasvot: Itä-Karjalan siviiliväestön asema suomalaisessa miehityshallinnossa 1941-44

  • Otava, 1982; kovakantinen kirja, 490 sivua, kuvaliitekeskellä
  • Kirja on siisti ja ehjä. Kansipapereissä siististi kääntöpuolelta paperiliuskoilla korjattuja repeämiä reunoissa.
  • HINTA: 5 euroa + toimituskulut 7 euroa = 12 euroa (HUOMIO: Samaan pakettiin saa halutessa muitakin saman myyjän kirjoja ilman muita toimituskuluja. Katso esim. suomen historia - Haku - Huuto.net)
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Väitöskirja käsittelee Itä-Karjalan miehityksen taustaa ja miehityshallinnon järjestelyä, mutta ennen muuta väestökysymysten järjestämistä sotilashallinnonalueella, väestön kasvatus- ja valistustyötä, väestön oikeudellista, taloudellista ja sosiaalista asemaa.

Kohtelu, jonka suomensukuinen väestö sai osakseen oli täysin erilainen kuin venäläisten ja muun epäkansallisen väestön saama kohtelu. Puolet heistä suljettiin keskitysleireihin, joissa pahimmillaan oli kurjat olot - muun muossa nälkäkuolleisuus oli suuri.

Miehityshallinnossa AKS:läistillä johtohenkilöillä oli vahva asema ja miehityspolitiikkaa harjoitettiin hyvin pitkään uskossa, että alue tultaisiin sodan jälkeen liittämään Suomeen. Syksystä 1943 alkaen miehityspolitiikka muuttui ja kansallinen erottelu poistettiin.

Kirjassa mielenkiintoinen kuvamateriaali.

hakusanat: Suomen historia Suomi Venäjä Itä-Karjala karjalaiset itä-karjalaiset suomalainen miehityshallinto Itä-Karjalassa jatkosota toinen maailmansota vankileirit keskitysleirit karelianismi politiikka Natsisaksa nationalismi aatehistoria propaganda

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 53 vrk 17 h 3 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 53 vrk 17 h 3 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.