Kuvaus

Gummerus 1958

Kirjaston poistokirja

Englannin kielestä suomentanut Marja Kelo.

Maaginen realismi.

Kirjastopoisto eli normaalit leimat ym. Varastokirja. 

Sivut siistit.

Kansipaperit irralliset, ei ole muovitettu kiinni kirjaan (kuvista)

"Kadotetut askeleet, länsimaisen ihmisen kadottama tie terveeseen elämäniloon."

Harvinainen opus, jota on ilmestymisaikaan luonnehdittu mm " Eräs aikamme merkittävimpiä teoksia" (Sunday Times), Moby Dick in luokkaa...enemmän kuin kirjallisuutta, sen lukeminen on ihmiselle merkittävä kokemus." (News Chronicle)

Gabriel Garcia Marguez ja Jorge Luis Borges lienevät tunnetummat latinalaisen Amerikan kirjailijat ja Carpentier on jäänyt tuntemattomammaksi, mutta heidän kirjoistaan pitäville tämä on oiva lisä ja ulottuvuus.

Kirjan takasivun esittelyteksin voi lukea kuvasta.

Näyteteksti: Neljän vuoden ja seitsemän kuukauden jälkeen näin taas tuon valkopilarisen talon, jonka jyhkeä päätykolmio toi mieleen ankaran oikeuspalatsin. Kulkiessani huonekalujen ja tavaroiden keskellä, joiden paikkoja ei ollut entisestään muutettu, minulla oli painostava tunne, että olin siirtynyt ajassa taaksepäin. Viininpunainen verho riippui yhä takorautaisen lyhdyn vieressä ja tyhjä lintuhäkki ruusuköynnöksen lähettyvillä. Takapihalla ylenivät jalavat, joita itse oli ollut istuttamassa noina ensimmäisinä innostuksen päivinä, jolloin jokainen meistä oli ojentanut kätensä yhteisen edun hyväksi. Siellä oli myös ontto puunrunko ja kivipenkki, jonka pinnasta askelteni äänet kaikuivat armottoman kovina. Taka-alalle johtavaa polkua reunustivat kääpiömagnoliat ja New Orleans-tyylinen koristeellinen rauta-aita. Kuten ensimmäisenä yönä, kävelin pylväiden keskellä ja kuuntelin omien askelteni onttoa kaikua. Oikaisin puutarhan poikki puiden katveeseen, missä polttomerkityt orjat – naisten ratsastuspaitojen hihat oli kääritty kyynärpäihin ja ryysyisten sotilaiden haavat oli kömpelösti sidottu – seisoivat vuoroaan odottamassa. Heistä uhosi vernissan, huovan, ja vanhojen, tuttujen päällystakkien haju, jossa entiseen hientuoksuun oli nyt liittynyt uusi.

netistä: Alejo Carpentierista löytyy tehdyn kolme väitöskirjaa, Kansalliskirjastosta Histoire et creation litteraire chez Alejo Carpentier ja Heterogeneidad cultural latinoamericana y nueva novela en la narrative de Jose Maria Arguedas, Alejo Carpentier, Miguel Angel Asturias. Kaisatalosta löytyy väitöskirja Matka musiikin syntysijoille: musiikin alkuperä ja oma sävellys etsinnän kohteena Alejo Carpentierin romaanissa Kadotetut askeleet.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 31 vrk 18 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10,50 € Sulkeutuu 31 vrk 18 h 12 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.