Kuvaus

Alex d'Ornot: ETELÄN RAKASTAVA TYTÄR. 1966 Kustannusliike West-kirjat. 209-sivuinen nidottu kirja, lukematon, takakannen alareunasta tarran jäljeltä pintaa irti, muuten ehjä ja siisti kirja, ei merkintöjä.

Etelän rakastava tytär (1. painos 1946 E. Viljanteen kirjakauppa ja kustannusliike, 2. painos 1963 Kustannusliike West-kirjat). Etelän erotiikkaa – suurta rakkautta – jännitystä. Alex d'Ornot yllättää lukijansa täydellisesti erikoislaatuisella romaanillaan, joka on sekä juoneltaan, että sen käsittelyn puolesta edeltäjiänsä huomattavasti parempi. – Teos on täynnä kuumaveristä rakkautta, salakavalia juonia ja jännitystä, muodostuen samalla kaiken kestävän, uhrautuvan ja uskollisen rakkauden ylistyslauluksi. Romaanin tapahtumat alkavat kaukaisella Etelämeren saarella, keskittyen sen kauneustaan kuulun "alkuasukasprinsessan" ympärille, mutta tempautuvat toisen maailmansodan pyörremyrskyn mukana Euroopan mantereelle. – Likiti, ihana alkuasukastyttö, joutuu laskelmoivan ranskalaisen revyytirehtöörin kynsiin, joka salakavalaa juonta käyttäen vie hänet Pariisiin, jossa hän hurmaa tämän maailmankaupungin luonnonraikkaalla olemuksellaan, saaden samalla kamppailla ankarasti intohimojen ja juonien ristiaallokossa. Teos on ehkä uskalletun rohkea, että jännittävä, mutta osoittaa samalla syvällistä ihmiselämän tuntemusta ja positiivista suhtautumista elämän suuriin arvoihin. 

Alex d'Ornot on julkaissut teokset ... mutta liha on heikko : rikoksia, jännitystä, intohimoja, etelän kuuman taivaan alla (1945) ja Etelän rakastava tytär (1946).

Kaarlo Nuorvala (aik. Nylenius, 1910 Viipuri – 1967 Helsinki) oli kirjailija, käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja. Hän käytti oman nimensä lisäksi nimimerkkejä Reino Arras, Hilkka Helovuo ja Kalle Kivipää. Hän on myös näytellyt muutamassa elokuvassa. Nuorvala kirjoitti useita seikkailuromaaneja, salapoliisiromaaneja ja tyttökirjoja. Hän kirjoitti osan näistä teoksistaan nimimerkeillä Bob Palmer, Roy Wilton, Max Dugan ja Earl Kennington; pari romaania ilmestyi kirjailijanimellä Alex d'Ornot. Nuorvala oli tuotteliaimmillaan 1940-luvulla, pelkästään vuonna 1945 hän julkaisi 27 kirjaa. Kesällä 1942 Nuorvala toimi lyhyen aikaa Suomen Kansallissosialistisen Työjärjestön Vapaa Suomi -lehden päätoimittajana.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 31 vrk 23 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 31 vrk 23 h 31 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.