Kuvaus

Alf Rehn: Vad är företagsekonomi?

  • Natur & Kultur 2007; häftad bok, 178 sidor
  • boken är i gott skick, nästan som ny
  • PRIS: 5 euro + frakt 4 euro med posten inom Finland och Åland, 5 euro som Matkahuoltos paket
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala boken/tidningen + fraktkostnaderna (= toimituskulut, som finns angivna i annonsen) eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att belala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 6 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av 12 euros paket till Åland. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

   Där andra vetenskapliga fält har en aura av att vara komplexa och potentiellt allomfattande, ser vi sällan företagsekonomi som något stort mycket mera än det som ekonomer håller på med. Vi brukar nöja oss med bondförnuft av typen ”sånt som har att göra med pengar och slikt”.

  I boken vill författaren bl.a. visa hur brett, spännande och allmängiltigt ämnet företagsekonomi är.

"Välformulerat, lättsamt, initierat och superakademiskt på samma gång" (Lars Sunnegård)

Alf Rehn (född 1972), är professor i företagsekonomi vid Åbo akademi och vid KTH, Stockholm. Hans forskning och övriga projekt finns presenterade på www.alfrehn.com.

Citat ur boken: Ett annat populärt sätt att effektivisera är nämligen att fokusera på individer, och försöka klämma mer ur dessa. Oftast döljer man detta bakom ord som "lärande organisation", "motivation" eller "personlig utveckling", men i alla fallen vill man öka effektiviteten genom att omvandla arbetarna, givetvis i en riktning som är gynnsam för företaget. I viss mån är det bra för alla parter, eftersom både företaget och den enskilda arbetaren vinner på att den senare mår bra, vet vad han elelr hon håller på med, och finner arbetet meningsfullt. [...] Men vi kan också tänka oss situationer där denna typ av uppmärksamhet blir stressande och framkallar ångest. Att effektivitet är något relativt kan nämligen också göra att man upplever sig fasti ett ekorrhjul, ständigt påpassad och ständikt pressad att bli bara lite effektivare, eftersom någon någonstans (som i Kina eller Indien) kanske blivit det. (s. 105)

sökord: företag affärsverksamhet ekonomi liiktalous talous taloustiede marknadsekonomi yhtiöt

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 20 vrk 21 h 37 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 20 vrk 21 h 37 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.