Kuvaus

Hyvässä ISKUSSA oleva kovakantinen opus. 

Amelie Nothomb: ANTIKRISTA

Yksinäinen ja itsetunto-ongelmista kärsivä 16-vuotias Blanche aloittaa opiskelun yliopistossa. Hän on kuvitellut opiskelemaan päästyään saavansa uusia ystäviä, mutta tunteekin nyt olonsa yksinäisemmäksi ja ulkopuolisemmaksi kuin koskaan aiemmin.
Tutustuttuaan kuin ihmeen kaupalla täydelliseen vastakohtaansa Kristaan, on Blanche hetken aikaa onnesta sykkyrässä. Krista kuuluu oppilaskunnan ”sisäpiiriin”. Hän on suosittu ja itsevarma; hänestä säteilee viehätysvoimaa jota kukaan ei tunnu voivan vastustaa.
Blanche vie uuden ystävänsä kotiinsa ja myös hänen vanhempansa ovat oitis tytön lumopiirissä. Kristan säteilyn sokaisemina he enää tuskin edes näkevät omaa tytärtään.

Kun Krista myöhemmin kertoo olevansa köyhästä perheestä ja asuvansa useamman tunnin koulumatkan päässä, ehdottaa Blanche että ystävätär voisi yöpyä yhtenä päivänä viikossa hänen kotonaan, säästyäkseen aikaisimman aamun matkoista.
Vanhemmista ajatus on loistava ja Krista suostuu. Vähän myöhemmin Blanchen vanhemmat puolestaan keksivät, että Krista voisi veloituksetta asua heidän luonaan viikot.

Tässä vaiheessa Blanche on jo nähnyt Kristan naamion taa. Tyttö pelaa häikäilemätöntä peliä. Hän näyttelee ystävää muttei jätä käyttämättä ainoatakaan tilaisuutta nöyryyttää ja pilkata Blachea.
Niin Krista muuttaa taloon ja vie Blanchen elintilan sänkyä myöten.
Blanchen on pakko tehdä jotain että voisi säilyttää identiteettinsä ja itsekunnioituksensa rippeet.

Amélie Nothomb on äärimmäisen taitava kirjoittaja, joka koukuttaa lukijan heti ensi riveillään, eikä ote herpoa missään vaiheessa.
Vaikka kirjan henkilöt ovat nuoria naisia, on ihmissuhteiden kuvauksessa yleispätevyyttä joka panee miettimään ystävyyden, yksinäisyyden, riippuvuuden ja hyväksikäytön kuvioita.

Kouluarvosana: 10

2. painos

Suomentanut Heidi Siitonen

Otavan Kirjapaino Oy . Keuruu 2006

VOITTOHUUTO ja PK.  2.80e  TILILLE ja TUOTE POSTIIN.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 22 vrk 18 h 22 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2,50 € Sulkeutuu 22 vrk 18 h 22 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.