Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Romaanissaan Kahden sukuni tarina André Kaminski tuo näyttämölle esi-isänsä, Kaminskit ja Rosenbachit. Tosin isät ja pojat, hemaisevat äidit, tahtonsa tietävät tyttäret ja rakastajat, joita Kaminski kuljettaa 1900-luvun alun Euroopassa ja Amerikassa, ovat kaikki niin kiehtovia ja kutkuttavia, että “perhekronikaksi” tätä tarinaa voi vakavalla naamalla sanoa vain Kaminski itse.

Villit värit leiskuvat sivujen poikki: punaiset kavaljeerit kuin suoraan wieniläisistä opereteista, vallankumouksen punaliput, punaiset ruusut, punaiset huulet, punainen veri. Ei ihme, että hovivalokuvaajan hurmuriveli keksii värivalokuvaa, loputtomasti. Patriarkka puolestaan kieltää lopullisesti yksitoista poikaansa, joiden pitäisi päätyä pakkotyöhön Siperiaan, mutta löytyvätkin Amerikasta pelaamasta jalkapalloa johtaakseen sillä proletariaatin voittoon luokkataistelussa – tai näin heitä ainakin motivoi eno, joka laskee käärivänsä pelistä kokoon sievoisen tukun taaloja.

Suku onkin elänyt kuuluisan esi-isänsä, rabbi Schloimen viisautta seuraten: “Totuus on kallisarvoisinta mitä omistamme, ja siksi sitä tulisi käyttää säästeliäästi ja maltillisesti.“

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 22.4.2024 22:02
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.