Kuvaus

Anita Loos: HERRAT PITÄVÄT VAALEAVERISISTÄ [: TULOILLAAN ELÄVÄN NAISEN VALAISEVA PÄIVÄKIRJA] … MUTTA NAIVAT TUMMAVERISIÄ. Suomentanut Valfrid Hedman. Verekseltään kuvittanut Ralph Barton. 1978 Uusi Kirjakerho. 283-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Herrat pitävät vaaleaverisistä [: tuloillaan elävän naisen valaiseva päiväkirja] … Mutta naivat tummaverisiä (1927, 1928) -teoksen – alkuaan kahden kirjan – tapahtuma-aika on tarunomainen 20-luku, jolloin jokainen tunsi hyvän salakuljettajan eikä kukaan tiennyt mitään atomipommista. Päähenkilö Loreley on upea vaaleaverikkö, joka joutuu rikkaan nappitehtailijan "kasvatettavaksi". Tähän kasvatukseen kuuluu mm. turkiksia, timantteja, orkideoja, Euroopanmatka ym. Loreley edusti ja edustaa vieläkin miljoonien nuorten (ja miksei vanhempienkin) naisten salaisia unelmia. Loreley oli "kullankaivajatyypin" ja tyhmän vaaleaverikön ensimmäinen henkilöitymä, ja näitähän on sitten kirjallisuuden piirissä esiintynyt tämän tästä. "Hänen viehättävä elämänfilosofiansa, joka paljastuu hänen päiväkirjansa silmiinpistävän naiveissa mutta kylmän käytännöllisissä lauseissa, oli seuraava: suudelma kädelle saattaa olla viehättävä, mutta timanttikoru kesää ikuisesti." (Queen Magazine)

Anita Loos (1888 Sisson, Kalifornia – 1981 New York) oli yhdysvaltalainen kirjailija, näytelmäkirjailija ja elokuvakäsikirjoittaja. Hänen tunnetuimmat teoksensa ovat Gentlemen Prefer Blondes (1925; Herrat pitävät vaaleaverisistä 1927) ja But Gentlemen Marry Brunettes (1928; … Mutta naivat tummaverisiä 1928). Näiden teostensa pohjalta Loos teki käsikirjoituksen elokuvamusikaaliin Gentlemen Prefer Blondes (ohj. Howard Hawks 1953; Herrat pitävät vaaleaverisistä), jossa pääosissa ovat Jane Russell ja Marilyn Monroe ja sivuosissa mm. Charles Coburn sekä Tommy Noonan.


 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 65 vrk 22 h 8 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 65 vrk 22 h 8 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.