Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Anja Kauranen: ARABIAN LAURI. 1997 WSOY (ensimmäinen painos). 359-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, kannen ja esilehden välisellä tyhjällä lehdellä aikaisempien omistajien nimet, ei muita merkintöjä, ei kansipaperia.

Arabian Lauri (1997) on romaani miehestä joka halusi valaista maailman. Tarina kahden nuorukaisen erikoislaatuisesta ystävyydestä – salaisuuksista, elämäniloista. ”Miten nopeasti ja peruuttamattomasti tämä autuus nimeltä nuoruus katoaakaan, juuri siksi minulla ei ole täällä mitään tekemistä, paitsi oleskeleminen, ja olen siitä ikionnellinen. Aurinko on pysähtynyt taivaan piikkiin ja aavikko sykkii punaisena kuin jättiläismäinen sydän. Jotta en kuulostaisi liian äitelältä voin kertoa, että olen juuri lorautellut skorpionien koloihin kiehuvaa vettä. Seuraava lause kumoaa taas edellisen pyrkimyksen: tunnustan että kirjoitan tätä kirjettä kynttilän valossa.”

"Lauri Markola "Arabian Lauri", rikkaan perheen älykköpoika, on 12-vuotiaana saanut päähänpinttymän tutkimusmatkailija T.E.Lawrencesta, joka valloitusretkillään löysi Arabia Felixin eli nykyisen Jemenin. Lauri on 80-luvun puolivälissä 23-vuotias eksoottinen taidemaailman ihmelapsi (valotaiteilija, muotoilija, kirjailija), joka pyörittää hovinaan isoa joukkoa kaltaisiaan taide- ja kulttuurimaailman lupauksia. Sabu on tylsä vihertävä lintubongari, joka Laurin käsissä muuttuu valokuvataiteilijaksi, ja joka liittyy Laurin seurueeseen kiertämään erilaisia juhlia ja maailmankolkkia. Kahdeksankymmentäluvun trendit, muoti, musiikki, tv-sarjat, hönkivät jokaisella sivulla hengästymiseen asti. Uusromantiikka, bodarikulttuuri ja vihreä aate risteilevät kirjassa. Arabian ja Kumpulan seudut tulevat seikkaperäisesti kuvatuiksi." (Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

 

2. Anja Snellman: HARRY H.  2007 Tammi. 148-sivuinen sidottu kirja, lukematon, kansipaperissa aivan pieni repeämä ja takana marketin pieni hintatarra [€ 22.50], itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä. Kirjassa on runsaasti valokuvia Harkimoiden perhealbumista.

Harry H. (2007) on kuvaus Harry H:sta ja hänen elämästään.

"Harry H. on kaunistelematon, psykofyysinen tutkielma Harry ”Hjallis” Harkimosta, kaikkien eikä kenenkään tuntemasta miehestä. Kuinka lähestyä ikonia? Miten puhutella brandia? Millaisin keinoin saada David Nivenin näköinen ja niin halutessaan vähintäin yhtä hurmurimaiset käytöstavat osaava bisnesguru ja urheilumoguli raottamaan kuortaan? Anja Snellmanin intiimi henkilökuva on samalla tarina kohtaamisesta ja luottamuksen syntymisestä. Anja Snellman vertaa kirjassaan liikemies-moniosaaja Harry Harkimoa Hermann Hessen Arosuden arvoitukselliseen ja epäsovinnaiseen Harry Halleriin. Myös Harry Harkimolle kaikki tuntuu olevan mahdollista. Myös hänellä on oma Maagillinen teatterinsa: ”Jos haluat oppia tangoa tai tulla kenraaliksi tai keskustella Aleksanteri Suuren kanssa, niin kaikki tämä järjestyy jo ensi kerralla.” Anja Snellman lähestyy kohdettaan kohtisuoran ennakkoluulottomasti, mutta samalla myötäeläen. Media, urheilumaailma, rakkaus, perhearvot ja suomalainen yrittäjämentaliteetti pannaan tässä kirjassa paikoilleen. Kirjoittaja etsii vastauksia mieltään askarruttaviin kysymyksiin myös Harry H:n sukulaisilta, ystäviltä, rakastetuilta ja läheisiltä työtovereilta." - Goodreads


Anja Snellman (nyk. Snellman-Orma, o.s. Kauranen, s. 1954 Helsinki) kasvoi Helsingin Kalliossa, kävi koulua Aleksis Kiven koulussa ja Alppilan Yhteislyseossa ja opiskeli Helsingin yliopistossa mm. englantilaista filologiaa, soveltavaa psykologiaa ja kotimaista kirjallisuutta. Anja Kaurasen esikoisromaani Sonja O. kävi täällä (1981) oli hänen kirjallinen läpimurtonsa. Esikoisromaanin jälkeen hän on kolmen vuosikymmenen aikana julkaissut yli kaksikymmentä teosta, romaaneja sekä kaksi runokokoelmaa. Hänen tuotantoaan on käännetty yli 20 kielelle. Anja Snellman palkittiin kirjallisesta urastaan Pro Finlandia -mitalilla 2007.

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 61 vrk 2 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 61 vrk 2 h 5 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.