Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Anja Kauranen: SONJA O. KÄVI TÄÄLLÄ. Päällys: Pekka Loiri. 1986 WSOY, BestSeller (kahdestoista painos). 275-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Sonja O. kävi täällä (1981) on suorasukaisin kirja mitä suomalainen nainen on kirjoittanut. Esikoisromaanillaan Anja Kauranen kirjoitti itsensä suuren yleisön tietoisuuteen. Romaani on vahvasti eroottinen ja älyllinen tutkielma lahjakkaan tytön kehittymisestä, seksuaalisesta kypsymisestä, miehen ja naisen välisistä suhteista, sukupolvien kulusta. Sonja O. on katujen kasvatti, joka lentää pienen korttelipihan asvalttisuppilosta avaraan valoon, kiitoratoina Sörkan kadut, treenaussalit, kapakat, diskot, harrastajakirjoituskerhot, dorkalan pitkät puunatut käytävt, Leningradin öiset ulitsat, mielikuvituksessa myös Terijoen hiekkarannat ja sotaa edeltävän Viipurin iloinen huvielämä. Romaani on muistutus siitä, että naisenkin on saatava etsiä, kokeilla, erehtyä, vaeltaa, luoda, rakastaa vapaasti. Kirja on saanut J. H. Erkon palkinnon parhaasta esikoisromaanista.

 

2. Anja Kauranen: PIMEÄÄ VAIN MEIDÄN SILMILLEMME: TALVIUNI. Päällyksen kuva: Olavi Pajulahti. 1998 WSOY, BestSeller (toinen painos). 159-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Pimeää vain meidän silmillemme: Talviuni (1987) on raa'an runollinen talviuni huippu-urheilijasta, yksinäisyydestä, jäästä, pakkasesta, suomalaisuudesta ja yleisöstä, meistä kaikista. Petra Winter on nuori taitoluistelija, tiukaksi trimmattu ja kuuliaiseksi kasvatettu, jota isä valmentaa ja jonka ympärillä ei ole kuin harjoituksia, urheilua, kilpailua ja jäätä. Petra elää vuosisadan kylmintä talvea ja pitää harjoituspäiväkirjaa, joka äkkiä muuttuu yksityiseksi, yksinäisen ihmisen ainoaksi henkireiäksi. "Kaukalo on katsomon alapuolella", sanoi äiti ensisanoikseen vastasyntyneelle tyttärelleen. Näin sinetöidään lapsen tie tähtiin, hänestä tehdään tuote, lapsiurheilija, joka uhraa yleisölle, kasvottomille kannustajilleen lapsuutensa ja luonnollisen seksuaalisen heräämisensä - hänestä tehdään yleisölleen tuttu ja itselleen vieras Petra Winter, Suomi. Petran vastakohtana ennätyskylmässä talvessa elävät laitapuolen kulkijat, mielisairaalan kautta Keskuspuiston asukiksi kulkeutunut salaperäinen Lilga ja muu 'metsän pikkuväki'. 

Se on kuin viilto 'infostressatun nyky-yhteiskunnan hermoon." – Mirja Bolgár, Uusi Suomi

 


Anja Snellman (nyk. Snellman-Orma, o.s. Kauranen (s. 1954 Helsinki) kasvoi Helsingin Kalliossa, kävi koulua Aleksis Kiven koulussa ja Alppilan Yhteislyseossa ja opiskeli Helsingin yliopistossa mm. englantilaista filologiaa, soveltavaa psykologiaa ja kotimaista kirjallisuutta. Anja Kaurasen esikoisromaani Sonja O. kävi täällä (1981) oli hänen kirjallinen läpimurtonsa. Esikoisromaanin jälkeen hän on kolmen vuosikymmenen aikana julkaissut yli kaksikymmentä teosta, romaaneja sekä kaksi runokokoelmaa. Hänen tuotantoaan on käännetty yli 20 kielelle. Anja Snellman palkittiin kirjallisesta urastaan Pro Finlandia -mitalilla 2007.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 36 vrk 12 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 36 vrk 12 h 21 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.