Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Ann-Mari Lindberg: MAHDOLLISUUS. Kansi: Helena Kajander. 1998 Kirjayhtymä. 179-sivuinen sidottu kirja, lukematon, kansipaperin yläreunassa pieni repeämä (ks. kuva), itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Mahdollisuus (1998; Chansen 1998) -teoksessa Ann-Mari Lindberg keroo elämästään sairaalavuosien jälkeen. Hän kertoo äidin kuolemasta, avioliitosta joka päättyy kolmenkymmenenviiden vuoden jälkeen eroon, yksinäisyydestä ja yrityksistä löytää kumppani lehti-ilmoitusten välityksellä. Hän kuvaa rehellisesti ja rohkeasti yksinäisen naisen elämänjanoa, vaikeuksia ja mahdollisuuksia. Mahdollisuus on jatkoa Lindbergin hätkähdyttävälle omakuvalle Romahdus (1996; Kraschen 1996), joka keroo hänen mielisairaalavuosistaan ja parantumisestaan.

"Elämä on liikettä.
Elämä on muutosta. Kuolema kuuluu elämään.
On suloista elää ja hengittää. Saan kirjeen Tomakselta Japanista. Hän on matkoilla Suen kanssa. On huhtikuu. Siellä kukkivat kirsikkapuut. Ja rakkaus.
Minun täytyy elää ennen kuin kuolen, ajattelen."

"Lindberg kirjoittaa lyhyitä toteavia lauseita. Hän vetää lukijan mukaansa muistikuvillaan ja rehellisyydellään. Teos on rohkean ihmisen puhetta, sellaisen, joka on kenties menettänyt kaiken, mutta menettäessään samalla saavuttanut jotain korvaamatonta." - Päivi Kapiainen (Joensuu) teoksesta Romahdus

Ann-Mari Lindberg (s. 1935 Helsinki) on suomenruotsalainen kirjailija. Lindberg on julkaissut mm. omaelämäkerrallisen trilogian, jonka osat ovat Kraschen (1996; Romahdus 1996), Chansen (1998; Mahdollisuus 1998) ja Revanschen (2000; Hyvitys 2002). Uudisraivaajaelämää Porkkalassa (2005) on kertomus Porkkalasta ennen ja jälkeen Neuvostomiehitystä.

 

2. Tuula Saarikoski: VALON YDIN. 1999 Tammi. 173-sivuinen sidottu kirja, ehjä kansipaperi, jossa takana tarran jälkeä, itse kirja täysin ehjä ja siisti, kannen sisäpuolella aikaisemman omistajan nimi ja nimilehdellä leima ’arvostelukappale’, ei muita merkintöjä.

Valon ydin (1999) -teoksessa Tuula Saarikoski kertoo elämästään ja etsimisestään. Mitä on olla ihminen? Mikä on elämän tarkoitus? ”Järisyttävä kokemus, josta en koskaan toipunut.” Hurmaava kirja matkoista, Tiibetin buddhalaisuudesta, unista, selittämättömistä kokemuksista, elämästä Hirvensalmella yksin vanhassa maatalossa ja lumoavilla Toscanan vuorilla viettelee lukijansa ja jättää häneen lähtemättömän jäljen.

Tuula Saarikoski (o.s. Unkari, s. 1936 Viipuri) on kirjoittanut teoksia mm. Armi Ratiasta, Ansa Ikosesta, Tauno Palosta ja Tarmo Mannista sekä kääntänyt tiibetinbuddhalaista elämänselitystä ja viisautta suomalaisille esitteleviä teoksia.  Hän on järjestänyt neljästi Dalai-laman vierailun Suomeen. Tuula Saarikoski oli Pentti Saarikosken ensimmäinen vaimo 1958-1964. Elämä runoilijaneron puolisona oli selviytymistä kaaoksesta toiseen, kantaen vastuuta kahdesta pienestä lapsesta. Asiat selkiytyivät pariskunnan eron jälkeen tavanomaisemmille uomille, kunnes elämä sai yllättäen täysin uuden suunnan kun hän päätyi kääntäjäksi tiibetiläisellä lamalle. Tiibetinbuddhalaisuus vei mennessään. Hän kohtasi uskomattomia henkistymisen kokemuksia, kaaos vaihtui kirkkauteen. Tuula Saarikoski on julkaissut teokset Armi Ratia: legenda jo eläessään (1977), Tähtiaika (Ansa Ikonen; 1980), Tauno Palo: kolmen sukupolven sankari (1981), Tiikerin polulla (1986), Kilpikonna ja olkimarsalkka (1994), Valon ydin (1999), Elämä Tarmo Mannina (2002), Hei, Marjatta Leppänen tässä! (2004; toim.), Kaaos ja kirkkaus: muistelmat (2015). Tuula Saarikoski on suomentanut runsaasti kaunokirjallisuutta sekä mm. teokset John Snelling: Buddhalaisuus (1996), Thich Nhat Hanh: Elävä Buddha, elävä Kristus (1997), Martin Palmer: Taolaisuus (1998), A. T. Mann: Jälleensyntyminen (1998), John Snelling: Buddhalaisuus (1996),Stephen Cross: Hindulaisuus (1996), Dalai Lama XIV: Onnellisuuden taito: elämän opaskirja (2000), Sogyal Rinpoche: Tiibetiläinen kirja elämästä ja kuolemasta (2001), Buddhan opetuksia (2002), Dalai Lama XIV: Kolme harjoitusta: tie merkitykselliseen elämään (2003), Sogyal Rinpoche: Tiibetiläinen kirja elämästä ja kuolemasta (2004), Dalai Lama XIV: Työn ilo: onnellisuuden taito työssä (2005), Tenzin Wangyal Rinpoche: Tiibetiläinen äänijooga (2012) ja Tenzin Wangyal Rinpoche: Herätä valoisa mieli: tiibetiläinen meditaatio sisäiseen rauhaan ja iloon (2014).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

8 €
tai
Sulkeutuu 17 vrk 14 h 2 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 17 vrk 14 h 2 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.