Kuvaus

Kuvan pehmytkantinen kirja vuodelta2015. Hyväkuntoinen

Eevi ja Kari Puttonen ovat pariskunta pääkaupunkiseudulta. Ihan tavallisia lapsettomia pulliaisia, työssäkäyviä, joille palkka juuri ja juuri riittää elämiseen. Eevi työskentelee kosmetologina ja Kari on viinaan menevä muusikko, jonka bändi tosin ei ole huipulla. Eräs epäonnistunut kauppareissu saa Eevin kiehahtamaan niin, että hän päättää pitkästä aikaa laittaa rivin lottoa. Juuri sen rivin, jonka lauantai-iltana lottotyttö luettelee televisiossa. Eevi ei tietenkään ensin usko korviaan, mutta herättäessään humalaisen nukkuvan miehensä hän alkaa uskoa tapahtuman todeksi. Maanantaiaamuna Eevi käy viemässä kupongin Veikkaukselle talteen ja siitä alkaakin tiukka kolmen viikon odotus.

Entäs sitten kun rahat on tilillä? Mitä kaikkea tekisi ja keille kaikille kertoisi? Ennen kuin rahat edes ovat tilillä, päättää Eevi ottaa pikavipin ja alkaa tuhlailla samantien kalliisiin koruihin ja huiveihin. Samalla hän tulee miettineeksi, miten mukavaa onkin olla rikas. Hän irrottautuu arjesta ja lähtee viikoksi yksin Thaimaahan. Kotiin tullessaan mikään ei ole enää kuin ennen. Tuntuu, ettei kehenkään ystävään tai sukulaiseen voi luottaa. Onko kaikki vailla hänen apuaan ja rahojaan? Parisuhdekin on muuttunut lottovoiton jälkeen. Miehelle maistuu viina, eikä Eevi enää tiedä rakastaako Karia. Rahaa palaa niin uuteen asuntoon kuin autoonkin sekä tietysti vaatteisiin ja koruihin. Mies käyttää rahansa alkoholiin.

Tarinassa Eevi käy säännöllisesti katsomassa Parkinsonin tautia sairastavaa äitiään hoitokodissa. Hän joutuu pohtimaan suhdettaan niin äitiinsä kuin isäänsäkin, sisaruksia unohtamatta. Ystävyyssuhteetkin ovat koetuksella äkkirikastumisen myötä. Miten käy työpaikan?

Tarina voisi olla elävästä elämästä. Se sisältää huumoripiikkejä ja lukiessa saikin välillä hörähdellä ääneen. Itse luin tämän kirjan alle vuorokaudessa. Se oli yksinkertaisesti vain niin koukuttava ja hauskakin, vaikka aihe on myöskin vähän vakava. Tuoko raha oikeasti onnea?

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 56 vrk 7 h 14 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2 € Sulkeutuu 56 vrk 7 h 14 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.