Kuvaus

Kolme kovakantista kirjaa
Anne McCaffrey Pernin lohikäärmeritarit 1-3
1. Lohikäärmeen Lento (1999)
2. Vaarallinen tähti (2000)
3. Tuliliskojen laulu (2002)

--------------------------------
Anne McCaffrey: Lohikäärmeen lento (Pernin lohikäärmeritarit, osa 1)
Otava 1999
Alkuteos 'Dragonflight' ilmestynyt 1968.

Kirja julkaistiin aluksi kahtena pienoisromaanina lehdessä 1968. Ensimmäinen osa voitti Hugo-palkinnon ja toinen Nebula-palkinnon.

Pern-planeettaa uhkaa katastrofi. Vieraan planeetan vaaralliset hopearihmat yrittävät jälleen tunkeutua Perniin. Silloin esiin astuu jo kauan todellisen syntyperänsä salannut nuori nainen Lessa ja ottaa paikkansa lohikäärmeritarien rinnalla. Lohikäärmekuningatar Ramothin ja sen legendaarisen kansan avulla hän nousee raivokkaaseen taisteluun.
----------------------------------
Anne McCaffrey: Vaarallinen tähti (Pernin lohikäärmeritarit, osa 2)
Otava 2000
Alkuteos 'Dragonquest' ilmestynyt 1971.

Hugo-palkintoehdokas 1972.

Tuhoisien rihmojen viimeisestä hyökkäyksestä Pern-planeetalle on kulunut jo seitsemän kierrosta. Sinä aikana Pern on rappioitunut: lohikäärmeritarien, linnanherrojen ja tavallisen kansan väliset valtasuhteet ovat muuttuneet ja eripuraisuudet jäytävät planeettaa. Kun rihmasade sitten alkaa putoilla Perniin ennen aikojaan, se yllättää katastrofiin valmistautumattoman planeetan. Miksi rihmat ovat yhtäkkiä poikenneet ikivanhoista aikatauluista? Tuhotakseen vahingolliset sateet lopullisesti aikoo Bendenin pesän päällikkö F´lar lähettää lohikäärmeritarit sinne, mistä rihmat ovat peräisin - hohtavalle Punatähdelle.
------------------------------
Anne McCaffrey Tuliliskojen laulu (Pernin lohikäärmeritarit 3)
Otava 2002
Dragonsong (The Harper Hall Trilogy) 1976

Pern-planeetalla eletään vaarallisia aikoja, sillä tappavat rihmasateet ovat jatkuneet jo seitsemän kierroksen ajan. Lahdelmalinnan asukkailla on myös muita murheita: harpunsoittaja Petiron on kuollut. Hänen lahjakkain oppilaansa Menolly ei voi jatkaa Petironin perinteikästä työtä, sillä Menollyn isä, ankara linnanherra Yanus, ei salli tytön ryhtyvän harpunsoittajaksi. Onneton Menolly joutuu alistumaan isänsä tahtoon, kunnes hän eräänä päivänä kohtaa retkillään lauman salaperäisiä tuliliskoja - jotka muuttavat Menollyn kohtalon lopullisesti.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

16 €
Sulkeutuu 97 vrk 1 h 51 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

16 € Sulkeutuu 97 vrk 1 h 51 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.