Kuvaus

Huuto- tai ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Mikko Kilpi: TANSSIINKUTSU. Päällys: Urpo Huhtanen. 1975 WSOY. 60-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, muutama lehden nurkka ollut taitettuna merkiksi, muutamalla sivulla lyijykynällä tehtyjä merkintöjä (voi pyyhkiä pois, jos haluaa).

Tanssiinkutsu (1975) on Mikko Kilven seitsemäs runokokoelma. Sen neljä osastoa – Kotona, Karakallio, Satunnaisia ja Tanssiinkutsu – sisältää 43 runoa.

Kuhmu poikamme otsassa, / esiliina keittiön naulassa / ja minun nälkäinen vatsani: / kaikki me odotamme sinua.
Pitäisi olla tikka, / saisi elatuksensa takomalla päätä puuhun. 

Kultasateeni ei kuki, pioni varistaa terälehtensä / ja taloni maalinsa. / Nurmikkoni kasvaa mustesieniä ja kuukunanmunia, / autotallissa on kirjoja, / tyhjiä pulloja ja lapsen rattaat. // Elän tasollani, enempään minulla ei ole varaa: / rakkaat naapurit, / älkää antako sen häiritä elintasoanne.

On täysin hiljaista. / Koko ajan tapahtuu; / minä kuuntelen.

Aikamme suosituin seurapeli / on Hullunkuriset perheet. / Ilmeisesti en osaa pelata sitä: ensimmäisessäni oli viisi / ja nyt meitä on kolme. / Minäkö olen se pariton / vaikka en ole musta enkä Pekka.

Mikko Kilpi (1928 Sippola – 1991 Heinola) toimi mm. WSOY:n kustannus-toimittajana 1952–65 ja Tekniikan Maailman kustannuspäällikkönä 1966–69. Hän suomensi runsaasti mm. taide- ja kaunokirjallisuutta (esim. Gunnar Mattssonin teoksia) sekä julkaisi runokokoelmia. Runoissa Lapin luonto oli hänelle tärkeä aihe. Monissa runoissaan hän viljeli sanailottelua ja lempeää ironiaa. Hän oli naimisissa kirjailija Eeva Kilven kanssa 1949–66. Kustannustoimittajana Mikko Kilpi sai WSOY:ssä 1954 luettavakseen Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan käsikirjoituksen; hän piti sitä ”ensimmäisenä todella painavana dokumentti-romaanina”, mutta esitti siihen enemmän muutoksia kuin siihen tehtiin. Mikko Kilpi julkaisi runokokoelmat Askeleita (1952), Pedot (1953), Varjot (1955), Luopumisen aikaan (1958), Lapinmaa (1961), Hellyydestä (1972) ja Tanssiinkutsu (1975) sekä yhdessä Urpo Huhtasen kanssa teoksen Lapinkorpi (1963).

 

2. Anne Packalén: IKUINEN RAKKAUS ON PAREMPI. Päällys: Pirkko Hacklin. 1979 Tammi. 86-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Ikuinen rakkaus on parempi (1979) on nuoren kirjoittajan ensimmäinen oma kokoelma. Teos palkittiin Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnolla 1979.

Ikinä en puhu rakkaudesta,
ei ole kelle siitä puhua,
mutta kirjoitan kun paperi on.
Oi rakkaus, oi rakkaus, oi rakkaus tule lämpimänä,
     sitten kun tulet.
Ole hyvä lapsille ja lempeä minulle.
     Anna minulle mitä kukaan ei ole ennen
     antanut.

Anne Packalén (s. 1959) on julkaissut runokokoelman Ikuinen rakkaus on parempi (1979). Esikoisrunokokoelmansa ilmestyessä Anne Packalén on  21-vuotias. Hän on kirjoittanut runoja aina siitä saakka kun kynä on pysynyt kädessä. Julkaistuaan vuosien mittaan runsaasti runoja eri lehtien nuorten osastoissa hän osallistui nuorten kirjoittajain Ryhmä 78 -antologiaan. Anne Packalén on valmistunut merkantti-kosmetologiksi, asuu Tampereella ja toivoo lähitulevaisuudelta turvallista työpaikaa ja jatko-opintomahdollisuuksia.

 

3. Ulla-Maija Sievinen: TÄSSÄ LÄHELLÄ JA MUILLA KADUILLA: RUNOJA. Päällys: Kari Kotka. 1976 WSOY. 60-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei jälkiä lukemisesta, alkusivuilla laitoskirjaston leima ja poistoleima.

Tässä lähellä ja muilla kaduilla (1976) on lehdistöopin ja kirjallisuuden opiskelija Ulla-Maija Sievisen runokokoelma, joka sai ensimmäisen palkinnon J. H. Erkon kilpailun runosarjassa 1975.

Minä olen kahdenkymmenenyhden kun yhtäkkiä
huomaan riiteleväni isäni kanssa samalla
automatkalla jolla hän sanoi minulle, etten tulisi heitä
ilman toimeen, mistä saisin rahat, ja minä ärähdin
vastaan että hän on täyspässi.

Mitä minä silloin olin, neljäntoista.

(s. 18)

Sade osoittaa meitä kaikilla sormillaan,
ylpistynyt pisara kuljettaa jokea tuulilasia pitkin.
Kun on monta kotia
on vaellus loppumaton.

(s. 48)

Ulla-Maija von Hertzen (o.s. Sievinen; s. 1954 Varkaus) on kotkalainen tietokirjailija, joka työskentelee toimittajana lehdissä ja radiossa. Hänen puolisonsa on vuodesta 1994 ollut poliitikko Heikki S. von Hertzen. Ulla-Maija von Herzen on kirjoittanut mm. kotipaikkaansa Kotkaan liittyviä kirjoja sekä toimittanut useita teoksia, mm. teoksen Heikki S. von Hertzen: Tienhaarassa (1993). Nimellä Ulla-Maija Sievinen hän on julkaissut runokokoelman Tässä lähellä ja muilla kaduilla (1976) sekä näytelmät Hyvää päivää, ruhtinas Obolenski (1999), Kabinetti 13 (1999) ja Kummallinen talo (2000). Hänen runojaan on lisäksi julkaistu kokoelmissa Vuosirengas 75 : nuoren runon vuosikirja (1976) ja Kaapatut kuukaudet : kolmekymmentäkaksi kirjoittajaa Kymen läänistä (1976).

 

4. Märta Tikkanen: VUOSISADAN RAKKAUSTARINA. Suomentanut Eila Pennanen. Piirrokset Henrik Tikkanen. 1978 Tammi (3. painos). 173-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Vuosisadan rakkaustarina (1978) on runokokoelma. Samalla se on kertomus rakkaudesta, vallasta, omistamisesta, vihasta, alkoholismista – toisiaan vastaan sotivista tunteista ja voimattomuudesta. Teos on vastarepliikki kirjailijapuoliso Henrik Tikkasen tunnustusromaanille Mariankatu 26. Miehen alkoholismi raivostuttaa ja lopuksi muuttuu helpotukseksi. Mitä nopeammin mies sammuu, sitä nopeammin nainen pääsee omiin toimiinsa. Miksi nainen jaksaa, pitääkö hänen jaksaa, onko hän hullu, koska hän jaksaa? Rakkaus on kummallinen asia.

_ _ _

Aikaisemmin / olit häijy ja pureva / vain silloin kun joit. / Nykyään olet / vielä häijympi ja purevampi / kun olet selvä. / Tulee mieleen: eihän sinun / tarvitsisi juoda / nyt kun voit olla / selvänäkin häijy. / Vaikka ehkä on hyvä / että juot / välillä / silloin joka tapauksessa sammut / joskus.

Monta vuotta / pidit minua halstarilla / puhumalla aina / itsemurhasta / kun joit.

Jos en olisi rakastanut sinua / niin suunnattomasti / ja aina uskonut / sanoihisi / että tämä oli viimeinen kerta / ehdottomasti ja peruuttamattomasti / kaikkein viimeisin kerta / kun joit / olisi ehkä ollut / helpompaa / kestää / ne kerrat jotka tulivat sitten

Me emme muuta erillemme / vaikka haluaisimme / siksi että emme vieläkään / voi muuten olla / kuin lähekkäin / Jos tämä on vihaa / Millaista sitten on rakkaus?

_ _ _

"Vuosisadan rakkaustarina on huikean positiivinen yllätys, vahva, intensiivinen ja arkailemattoman rehellinen kirja jossa ei ole teennäisyyden häivääkään... Märta Tikkanen on kirjoittanut näihin asti parhaan kirjansa." – Merete Mazzarella, Hbl

"Märta Tikkasen kirja on tämän vuosisadan 1900-luvun, rakkaustarina. Kirjan otsikko ei ole pelkästään ironinen. Teos kertoo vaimon sitkeästä pyrkimyksestä tasavertaiseen asemaan... Kahden ihmisen epätoivon dialogissa Märtä Tikkanen ampuu nyt runonsa miehen linnoitusta vastaan... Tässä on kysymys hengestä ja elämästä, asioista jotka eri muodoin ja vivahtein ovat useille ihmisille yhteisiä." – Pekka Tarkka, HS

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 36 vrk 3 h 19 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 36 vrk 3 h 19 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.