Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Marjo Mäenpää: KAIKKIHAN SEN KOKEVAT. 1973 Kauppiaitten Kustannus Oy:n Kontakti-sarja. 64-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja etukannen tahroja (ks. kuva) lukuun ottamatta siisti, ei merkintöjä.

Kaikkihan sen kokevat (1973) on Marjo Mäenpään 12-vuotiaana kirjoittama syvästi myötäelävä kuvaus ujon nuoren eristäytymisestä omaan pieneen maailmaansa. Päähenkilön, Kristiinan, koti on isän alkoholismin vuoksi riitainen, ja toimeentulo hyvinkin niukkaa. – Kun kerran nimi ei maksa mitään, pystyttiin sullekin antamaan noin hieno nimi kuin Kristiina. Jos nimi maksaisi, olisit Lyyli tai Emma. – Muutto vieraaseen ympäristöön tekee Kristiinan entistäkin estyneemmäksi ja pelokkaammaksi. Täysin vapaasti hän voi puhua tuntemuksistaan vain Gulla-haamulle, joka hän kuvittelee itse olleensa edellisessä elämässään. Vasta onnistuneet tupaantuliaiset uudessa kodissa ja ympäristön nuorten yllättävä kädenojennus antavat Kristiinalle varmuutta ja rohkeutta luottaa eläviinkin ihmisiin. Gullaa ei enää tarvita. Yksi pakollinen vaihe murrosikäisen elämässä on ohi.

Marjo Mäenpää on suorittanut Master of Arts –tutkinnon, hän on opiskellut sekä Helsingin yliopistossa että Taideteollisessa korkeakoulussa, jossa hän on myös opettanut mm. mediatuotannon professorina Porissa. Hän on myös perustanut Kustannus Oy Taifuunin ja toiminut sen toimitus-johtajana, työskennellyt multimediatuottajana ja opetussuunnittelijana mm. Teatterikorkeakoulussa sekä opettanut ja luennoinut sekä Suomessa että ulkomailla mm. mediasuunnittelusta ja uuden median tuottamisesta, informaatioyhteiskunnan eri kysymyksistä, digitaalisen median saavutettavuudesta, mediadramaturgiasta, uuden median narratologiasta ja käyttöliittymä-suunnittelusta. Kauppiaitten kustannus Oy julkaisi Kontakti-sarjassaan Mäenpään 12-vuotiaana kirjoittaman teoksen Kaikkihan sen kokevat (1973). Mäenpää on ollut yhtenä toimittajana teoksissa Lanka palaa: poimintoja neuvostolehdistöstä vuosilta 1987 ja 1988 (1988), Moskovan kaltainen kaupunki: seikkailijan matkaopas (1989) ja Medialaboratorio 10 v. (2004).

 

2. Annika Kutilainen: KUJAKISSAT. 1977 Kauppiaitten Kustannus, Kontakti-sarja. 64-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kujakissat (1977) on porvoolaisen Annika Kutilaisen 11-vuotiaana kirjoittama kertomus ryhmästä kissoja, jotka perustavat poliisilaitoksen, panevat pystyyn missikisat ja ryhtyvät moniin muihinkin yrityksiin, jotka päättyvät enemmän tai vähemmän nolosti. Tarkkasilmäinen kertoja on antanut kuvattavilleen yltäkyllin niitä heikkouksia, jotka ihmislastenkin puuhia hämmentävät. Tarinassa niitä tarkastellaan hymyssä suin, sovittavan huumorin valossa.

Annika Kutilaisen 11-vuotiaana kirjoittama Kujakissat (1977) on julkaistu Kauppiaitten Kustannus Oy:n Kontakti-sarjassa. Myöhemmin Annika Kutilainen on toimittanut muistelmateoksen Kolme Kutilaista: erään perheen tarinoita vanhasta Äyräpäästä ja elämästä evakkomatkan jälkeen (2001).

 

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 117 vrk 15 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 117 vrk 15 h 40 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.